OVO NISTE ZNALI O PRINČEVIMA BLIZANCIMA: Filip i Aleksandar imaju različite krvne grupe, ALI I SAMO SVOJ IZMIŠLJENI JEZIK
Foto: profimedia

princeza marija de glorija otkrila

OVO NISTE ZNALI O PRINČEVIMA BLIZANCIMA: Filip i Aleksandar imaju različite krvne grupe, ALI I SAMO SVOJ IZMIŠLJENI JEZIK

Društvo -

Princeza Marija de Glorija od Orleana i Braganse, prva supruga prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u ekskluzivnom intervjuu za Kurir iznela je dosad nepoznate i zanimljive detalje o svojim sinovima, prinčevima Petru, Filipu i Aleksandru.

Princ nalednik Filip i princ Aleksandar rođeni su 15. januara 1982. u SAD, u Ferfaksu, u Virdžiniji.

- Živeli smo u mestu koje se zvalo Vijena, u Ferfaksu,gde su rođeni moji dečaci Filip i Aleksandar 15. januara 1982 - rekla je za Kurir princeza Marija de Glorija.

Princeza Marija de Glorija sa sinom princom Filipom na Oplencu
Princeza Marija de Glorija sa sinom princom Filipom na Oplencufoto: Nemanja Nikolić

Ona je kazala da, iako su blizanci, prinčevi Filip i Aleksandra su potpuno različiti.

- Filip je nulta krvna grupa, a Aleks A. Sedam minuta je razlike između njih, Filip ima plave oči, Aleks tamne. Filip je i fizički i ovako mnogo više na moju stranu, društven je, mada neki kažu da je likom na kralja Aleksandra. A Aleks je kao Karađorđe - uspravi se princeza, zauze čvrst stav, pa se seti:

Aleksandar Karađorđević, Petar Karađorđević, Filip Karađorđević, princ Aleksandar Karađorđević
foto: Privatna Arhiva

- Kad se Aleks igrao s Lunom (mlađom sestrom, prim. aut.), koja mu je uništila „lego“, viknuo je: „Voleo bih da je muško da mogu da je udarim!“

Aleksandar, inače živi i radi na Havajima.

- Aleks je na Havajima, daleko, bez ikog svog. Nedostaje mu Evropa, pa će možda doći ovamo, posao svakako radi onlajn ' kazala je princeza.

Princ Filip, Oplenac, Karadjordjevići, Marija de Glorija
foto: Nemanja Nikolić

Međutim, blizanci ne bi bili blizanci da ih ipak nešto posebno ne veže:

- Kao mali Filip i Aleks imali su svoj, specijalni jezik, koji su samo oni razumeli. Svoju reč za vodu, znak na ulici im je bio „mi, mi“. Simpatično - kaže princeza, koja je dodala da je najstariji sin Petar, koji je rođen 1980. u Čikagu pomešan:

- Živi u Sevilji, viđam ga svaki dan. On je teži karakter, sve dovodi u pitanje, ali ima i izuzetan smisao za humor.

princ Aleksandar Karađorđević
foto: Dado Đilas

Princeza Marija de Glorija od Orleana i Braganse venčala se sa pestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem 1972, a par se razveo 1983. godine. Marija de Glorija se 1985. udala za vojvodu od Segorbe, s kojim ima ćerke Sol (Sunce) i Lunu (Mesec), dok se iste godine Aleksandar oženio Grkinjom Katarinom Batis.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track