05:20

POVEĆANJE MNOGO ZNAČI PENZIONERIMA Šantić: Mnogi penzioneri rade dodatno kako bi pregurali mesec

kurir televizija

POVEĆANJE MNOGO ZNAČI PENZIONERIMA Šantić: Mnogi penzioneri rade dodatno kako bi pregurali mesec

Društvo -

Snežana Šantić istakla je da povećanje penzija veoma znači svim penzionerima.

- Ova vanredna povećanja napokon kreću s obzirom na to je penzija 45 odsto od plate. Mi koji smo u penziji znamo šta to znači. Ljudi koji treba da dočeku penziju, neće im nikako biti lako - kaže Snežana Šantić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ona je istakla da su penzioneri navikli na trpljenje i da su na svojim leđima izneli teret države.

penzioneri
foto: Kurir televizija

- Navikli smo na trpljenje. Izneli smo teret svega u ovoj državi, čak i ono umanjenje penzije koje je uzeto od penzionera. Imamo razumevanja za bilo koji model, ali vratite nam - kaže Snežana Šantić, ekonomsita i predsednik Udruženja penzionera.

Ona je dodala da mnogi penzioneri moraju da rade dodatne poslove da bi preživeli.

- Mi smo u godinama kada više ne možemo da radimo. Ako ovako izgleda i iako su sve statistike tačne da vi imate 45 odsto od plate, teško da ćete se odlučiti da ostanete ovde i radite. Ne mogu svi da budu programeri, svih profila treba da bude. Nama fale majstori, mi smo zaposlili preko 500 penzionera, tako da oni uz penziju kakva god bila uz ono što rade je čist ćar. Oni to rade i iz ekonomskih i iz socijalnih razloga. Korporacije traže penizonere, jer znaju red i poredak i znaju posao. Skoro su nam tražili kranistu, puni smo života - kaže Šantić.

Usamljenost je ono što najviše boli penzionere, kaže iz udruženja penzionera.

- Ljubav može i te kako da nas povuče. Podelite deci sve za života, da možete na kvalitetan način da provedete starost sa nekim.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

11:24

AKO SE NA ODMORU RAZBOLITE U OVOJ ZEMLJI SPREMITE SE DA DATE ORGOMAN NOVAC Ekspert otkriva kako da mirne glave odete na PUTOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track