OPREZ! SRBIJOM HARA DRUMSKA MAFIJA! Lažne šlep službe UGROŽAVAJU ŽIVOTE ljudima i profitiraju na njihovoj nesreći
Foto: printscreen AMSS

OPREZ! SRBIJOM HARA DRUMSKA MAFIJA! Lažne šlep službe UGROŽAVAJU ŽIVOTE ljudima i profitiraju na njihovoj nesreći

Društvo -

Na putevima širom Srbije vozači, naročito strani državljani, poslednjih godina prijavljuju lažne šlep službe koje se predstavljaju kao AMSS ili njegovi inostrani partneri, čime nanose štetu vozačima i profitiraju na tuđoj nesreći.

Ove piratske službe su razradili razne metode koje primenjuju godinama od posipanja ulja po putu, postavljanja metalnih predmeta koji izaivaju bušenje guma, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama... praveći sebi posao i zaradu, a ugrožavajući živote vozača i putnika.

AMSS
foto: Promo

Njihovu pomoć očajni vozači i putnici doživljavaju kao sreću u nesreći, jer ne slute da je u pitanju isplanirano krivično delo. Naime, lažne šlep službe po pravilu odvoze automobile u servis u kom se prikazuju kvarovi po visokim i nerealnim cenama, ili se na drugi način manipuliše unesrećenim vozačima.

- Svi zvanični partneri i šlep vozila AMSS-a poseduju identifikacione kartice. Na vozilima se, na jasno vidnim mestima, nalaze identifikacione nalepnice. Takođe, prilikom dolaska na intervenciju, AMSS partneri kod sebe poseduju i članski broj pozivaoca, kao još jedan vid raspoznavanja, naglašavaju iz AMSS-a.

drumska mafija, AMSS
foto: printscreen AMSS

AMSS jedini ovlašćeni partner inostranih auto-moto klubova, uključujući nemački ADAC i austrijski OEAMTC, a istovremeno I jedina zvanično ovlašćena domaća služba nadležna da pruža pomoć na putu i uklanja posledice havarija sa javnih puteva u Srbiji.

"AMSS je jedini prepoznat kao ustanova koja se bavi pružanjem pomoći na putu sa kojom JP “Putevi Srbije” i MUP Republike sarađuju. Zahvaljujući javnim ovlašćenjima, svi vozači kojima zatreba pomoć, mogu biti sigurni da će im pozivanjem AMSS-a biti omogućena efikasna, odgovarajuća pomoć i usluga, u najkraćem mogućem roku.

drumska mafija, AMSS
foto: printscreen AMSS

U uslovima letnjih visokih temperatura i pojačanog saobraćaja, vozačima se ne preporučuje da sami traže alternativna rešenja, mogu odmah da se jave Operativnom centru AMSS. Članovima inostranih auto-moto klubova preporučuje se strogo pridržavanje instrukcija svojih operatera koji će im u Srbiji preko naših službi organizovati potrebnu asistenciju", stoji u sasopštenjuu u AMSS.

Operativni centar AMSS dostupan je 24 sata svakog dana u nedelji na broju 1987 za pozive iz Srbije, odnosno na broju +381 11 333 1200 za pozive iz inostranstva.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja