LOŠ DAN DA NAGAZITE GAS Baš tad srpska policija na drum iznosi nove presretače! "Vide" i da li ste vezali pojas i pričate mobilnim
Foto: MUP Srbije

na oko 50 deonica širom Srbije

LOŠ DAN DA NAGAZITE GAS Baš tad srpska policija na drum iznosi nove presretače! "Vide" i da li ste vezali pojas i pričate mobilnim

Društvo -

BEOGRAD - Uprava saobraćajne policije najavila je da će od petka početi sa proširenim i unapređenim sistemom merenja prosečne brzine na svim auto-putevima u Srbiji.Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, policija će merenje prosečne brzine sprovesti u saradnji sa Putevima Srbije.

"U prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko 50 deonica širom Srbije", naveo je MUP.

Aleksandar Vulin, presretač
foto: MUP Srbije

Pored merenja brzine, korišćenjem tog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje.

"Uz pomoć ovog sistema biće stvoreni uslovi za dodatno unapredjenje bezbednosti saobraćaja u Srbiji. U poslednjih pet godina u saobraćajnim nezgodama koje su se dogadjale na auto-putevima godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom", navodi se u saopštenju MUP-a.

Uprava saobraćajne policije i u narednom periodu će kontrolisati brzinu, uz pomoć ručnih radara i presretača.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track