TE IM SKUP GIROS, TE LEŽALJKE, SAD SE ŽALE I NA MORE! Srbi koji letuju u Grčkoj kaže da voda više nije kao nekada!
Foto: printscreen YT

sve im nešto fali

TE IM SKUP GIROS, TE LEŽALJKE, SAD SE ŽALE I NA MORE! Srbi koji letuju u Grčkoj kaže da voda više nije kao nekada!

Društvo -

Grčka je omiljeno letovalište među Srbima. Plaže su pune turista,ali ima i onih koji se žale na cene girosa, hrane, na meduze, ali od skora se žale, nećete verovati, i na more.

Naime turisti se žale da u Grčkoj more nije dovoljno slano. Milica J. je objasnila da je razlika u slanoći vode u odnosu na prethodne godine primetna, s obzirom na to da ona svakog leta svoj godišnji odmor provodi upravo u Sartiju.

"Voda uopšte nije više slana kao što je bila nekada, ne skuplja se onako so na koži i kupaći kostimi i peškiri se uopšte ne ukrute od morske soli kada ostanu da se suše na suncu", kaže ona.

Teško je biti siguran u procenu turista, ali oni kažu da su u konsultaciji sa lokalcima došli do toga da smanjen salinitet mora ima veze sa topljenjem ledenog kontinenta koje je iz godine u godinu sve izraženije.

"Topi se Grenland, zato je more manje slano", rekao je Dragan Jovanović.

Na oficijalnom sajtu NASA-e stoji informacija da salinitet mora može da varira iz godine u godinu zato što uglavnom zavisi od količine padavina i količine slatke vode koja se na globalnom nivou uliva u okeane i mora

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track