04:59

POTRESNO! Bastašić ispričao kako su žene iz Banjaluke pomagale prognanim Srbima iz Krajine UPOZORIO NA MNOGO VAŽNU STVAR

Veoma Tužan dan

POTRESNO! Bastašić ispričao kako su Banjalučani pomagali prognanim Srbima iz Krajine UPOZORIO NA MNOGO VAŽNU STVAR (VIDEO)

Društvo -

Bastašić se podsetio kako su žene iz Banjaluke pomagale proganim Srbima, posebni ženama i deci iz Krajine, ali je podsetio i da pored zločinačkih akcija "Oluje" i "Bljeska" postoje i druge zločinačke akcije kakva je i zločinačka akcija "Otkos" iz 1991. godine

I ove godine se sećamo zločinačke vojno-policijske akcije "Oluja" koja je bila tragedija epskih razmera za srpski narod.

Duško Bastašić, Jadovno, logor
foto: Privatna Arhiva

Jedan od prognanika u krvavom napadu na Srbe bio je i Dušan Bastašić iz Udruženja Jadovno 1941, koji je govorio o svojim sećanjma na taj tragičan dan.

Dušan Bastašić
foto: Kurir televizija

- Moja sećanja kreću 1991. godine. Bio sam u jednoj kasarni u kojoj su u velikim merama pristizali naši Srbi iz Krajine. Najupečatljiviji je plač dece i unezvereni pogledi majki koje ne znaju šta ih je snašlo. Sečam se sedih pognutih glava, koje su gledale ka zemlji. Sećam se Banjalučana koji donose hranu, a neke od žena sa decom, vode sa sobom svojoj kući - ispšričao je Bastašić i dodao:

Dušan Bastašić
foto: Kurir televizija

- Nažalost, pod Oluju i Bljesak podveli smo iseljavanja i proterivanja, bežanja Srba, ali smo na proterivanja na koja su se desila u Požeškoj kotlini 29. oktobra 1991. godine, 31. oktobra, akcija Otkos na Bilogori. Srbi su imali stravična iskustva i iz vremena NDH.

Više o ovome pogledajte u VIDEU ISPOD:

04:59

POTRESNO! Bastašić ispričao kako su žene iz Banjaluke pomagale prognanim Srbima iz Krajine UPOZORIO NA MNOGO VAŽNU STVAR

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:53

JULIJANA KROZ SUZE ISPRIČALA ŠTA JE DOŽIVELA U OLUJI 1995: Ovako će mi biti do kraja života POSLE 1 REČENICE NOVINARKA ZAPLAKALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja