Najnovije vesti

PASARS I GVOZDIKA NA DELU: Stefanović obišao artiljerijske jedinice u Kraljevu opremljene modernizovanim sredstvima (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane

vojska srbije

PASARS I GVOZDIKA NA DELU: Stefanović obišao artiljerijske jedinice u Kraljevu opremljene modernizovanim sredstvima (FOTO)

Društvo

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike jedinica Druge brigade kopnene vojske koje su razmeštene u kasarni "Jovan Kursula" u Kraljevu gde je prisustvovao prikazu novouvedenih sredstava naoružanja i opreme Vojske Srbije.

Ministar je izrazio zadovoljstvo obučenošću posada za rad na modernizovanim sredstvima i podsetio na značaj opremanja naše vojske sredstvima koje razvijaju i proizvode naši instituti i domaća odbrambena industrija.

Stefanović je u kraljevačkoj kasarni obišao pripadnike 23. samohodno haubičko-artiljerijskog diviziona i 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD koji su opremljeni usavršenim protivavionskim topovima 40 mm, modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 i komandno-oklopnim transporterima.

Ministra odbrane je dočekao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević koji ga je informisao o stanju u brigadi i zadacima.

- Imali smo priliku danas da vidimo kako uvežbane posade naše vojske posedaju i novi "pasars" i modernizovanu "gvozdiku" i jasno se vidi koliko su unapređenje i modernizacija ovih sredstava doveli do poboljšanja, pre svega, brzine zauzimanja svih položaja za vatreno dejstvo, a nakon toga i u mobilnosti i mogućnosti da se nakon izvršenja zadatka ova vozila za vrlo kratko vreme nađu na nekoj sledećoj lokaciji - rekao je ministar Stefanović.

1 / 3 Foto: Ministarstvo Odbrane

- Zadovoljan sam i popunom ovih jedinica i obučenošću i to je ono što je ključna stvar. U prethodnom periodu smo intenzivno radili na tome da se i vojnici i podoficiri i oficiri maksimalno obučavaju i spremaju, tako da zaista u ovim jedinicama imamo iskusan kadar, koji je spreman da brani svoju Srbiju u svakom trenutku - rekao je ministar Stefanović. Ukazao je i na značaj sopstvenog razvoja i proizvodnje za opremanje naše vojske.

- Za nas je važno da se naše jedinice opremaju sa što više proizvoda naše domaće industrije na čijem razvoju rade naš Vojnotehnički i drugi instituti i da damo sve od sebe da sa tom domaćom pameću postižemo maksimalno moguće dejstvo i štitimo svoju zemlju. Hoću još jednom da se zahvalim i komandantu Druge brigade i svim njegovim saradnicima na tome što posvećeno rade, što za njih nema ni leta, ni sunca, ni toplote i što im je svima jedino u srcu kako da što bolje završe svoj vojnički zadatak i kako da što bolje štite svoju zemlju - rekao je ministar Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja