Najnovije vesti

KORONA NE POSUSTAJE: Više od 7.000 novozaraženih, raste i broj preminulih pacijenata od kovida!
Foto: Shutterstock, Covid19.rs

korona presek

KORONA NE POSUSTAJE: Više od 7.000 novozaraženih, raste i broj preminulih pacijenata od kovida!

Društvo
16:46h

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen je kod 7.061 osobe od 18.728 testiranih osoba, a od posledica ove bolesti preminulo je 14 ljudi.

Na respiratoru je trenutno 30 pacijenata.

Podsetimo, juče su u Srbiji otkrivena 7.265 nova slučaja korona virusa, od testiranih 18.839. Od posledica infekcije juče je preminulo 10 osoba. Na respiratoru je bilo 34 pacijenata.

Korona odlučuje o početku nove školske godine

korona presek
foto: Covid19.rs

Ministarstvo prosvete saopštilo je da trenutna epidemiološka situacija i prognoze ukazuju da će školska godina početi 1. septembra kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada.

Iz Ministarstva prosvete su naveli i da sa Timom za praćenje i koordinisanje mera u radu škola i nadležnim institucijama redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji.- Do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju. Ministarstvo će o zaključcima blagovremeno informisati škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, a koje će pripremiti Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" - naveli su iz ministarstva.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track