03:52

PRETNJE NOVINARIMA TREBA DA SE TRETIRAJU KAO PRETNJE SLUŽBENIM LICIMA Jeremić i Ćirić o napadima na medijske delatnike (VIDEO)

važna tema

PRETNJE NOVINARIMA TREBA DA SE TRETIRAJU KAO UGROŽAVANJE SLUŽBENIH LICA Jeremić i Ćirić o napadima na medijske delatnike (VIDEO)

Društvo -

U proteklom periodu pokrenuli smo nadležne da reaguju u dva vrlo važna slučaja - zbog nehumanih uslova u domu za stare u Krnjači i seksualnog uznemiravanja na Arhitektonskom fakultetu.

Slobodan Ćirić, Petar Jeremić
foto: Kurir Televizija

U proteklom periodu Kurir je uspeo da obelodani, istera istinu do kraja i pokrene nadležne da reaguju u dva vrlo važna slučaja koji bi možda ostali skriveni i zbog kojih bi neki naši sugrađani i dalje trpeli teške posledice. U proteklom periodu pokrenuli smo nadležne da reaguju u dva vrlo važna slučaja - zbog nehumanih uslova u domu za stare u Krnjači i seksualnog uznemiravanja na Arhitektonskom fakultetu.

Nakon što je Kurir u serijalu tekstova, s drugim medijima, pisao o seksualnom uznemiravanju na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, tri studentkinje su se ohrabrile da zlostavljača krivično gone, a predatoru preti otkaz, kao i robija do tri godine! S druge strane, Kurir je od prošle nedelje svakodnevno pisao o nelegalnom domu za stare „Rojal“ u Krnjači, koji od svog osnivanja 2019. godine radi bez licence.

Slobodan Ćirić, Petar Jeremić
foto: Kurir Televizija

Gosti Kurir televizije koji su govorili o ovim temama bili su Petar Jeremić, menadžer za etičke standarde AMG i Slobodan Ćirić, potpredsednik UNS-a.

- Mediji i novinari su tragači za istinom. Dok novinari rade svoj posao niko nema pravo da ih ometa, da ih vređa... To sam rekao i ostajem pri tom stavu. Sve ovo podrazumeva da se novinari moraju ophoditi prema svom poslu profesionalno u skladu sa Kodeksom novinarima Srbije - rekao je potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić.

Slobodan Ćirić, Petar Jeremić
foto: Kurir Televizija

Petar Jeremić, menadžer za etičke standarde AMG, je takođe istakao važnost sigurnosti i bezbednosti novinara u obavljanju svog posla.

- Vlasnici doma nisu želeli da odgovore na naša pitanja. Oni su, tek posle pojavljivanja teksta zvali i pretili novinarkama. Ispoštovali smo celu proceduru. Iskreno se nadam da će država reagovati i da će primeniti onu odredbu Krivičnog zakonika koja pretnje novinarima tretira kao pretnje službenim licima, za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina - rekao je Petar Jeremić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Slobodan Ćirić, Petar Jeremić
foto: Kurir Televizija

Više o ovoj temi pogledajte u VIDEU ISPOD:

03:52

PRETNJE NOVINARIMA TREBA DA SE TRETIRAJU KAO PRETNJE SLUŽBENIM LICIMA Jeremić i Ćirić o napadima na medijske delatnike (VIDEO)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:32

HITNO REAGOVALI: Posle pisanja Kurira inspekcija češlja dom na Petrovaradinu! Ćerka preminule: Konačno da neko reaguje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track