HELIKOPTER MUP-A SRBIJE PRODAT CIVILNOJ ZAŠTITI RS: Značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije
Foto: MUP Srbije

HELIKOPTER MUP-A SRBIJE PRODAT CIVILNOJ ZAŠTITI RS: Značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije

Društvo -

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RS) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B.

Ugovor je u ime MUP potpisao državni sekretar tog resora Bojan Jocić koji je naveo da će helikopter "vrlo brzo" biti isporučen Upravi civilne zaštite RS kao i da će "umnogome pomoći i građanima RS u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa".

Bojan Jocić, MUP Srbije, Bell 206 B
foto: MUP Srbije

"Veliki šumski požar koji je pre samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je MUP Republike Srbije uputilo pomoć, pokazao je u kojoj meri je značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije. Bezbednost svakog građanina Republike Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Srbije", naveo je Jocić a preneo MUP.

Podsetio je da je u prethodnih godinu dana MUP Srbije donirao opštini Ribnik vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a RS opremu za službene konje kao i da se pripadnici policije Srpske obučavaju sa pripadnicima srpske policije.

"Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Srbija je uvek tu da pomogne", naveo je državni sekretar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja