DA JE UMESTO DOSTAVLJAČA HRANE BIO VLASNIK KAFIĆA, NE BI GA PRIJAVILA: Haos na mrežama zbog otkaza posle SMS se ne smiruje
Foto: Printscreen/Twitter, Shutterstock

hit polemika

DA JE UMESTO DOSTAVLJAČA HRANE BIO VLASNIK KAFIĆA, NE BI GA PRIJAVILA: Haos na mrežama zbog otkaza posle SMS se ne smiruje

Društvo -

Nakon što je dostavljač hrane poslao devojci sms poruku sa pitanjem kakva je bila hrana koju je poručila i zbog toga dobio otkaz na društvenim mrežama se pokrenula rasprava o tome.

Na Tviteru je osvanulo pregršt komentara i objava, gde su mišljenja korisnika ove društvene mreže podeljena pa se mnogi ne slažu sa odlukom da je trebalo da dobije otkaz, dok su drugi oštro osudili njegov postupak.

dostava, dostavljač
foto: Printscreen/Twitter

Jedan tvit je posebno privukao pažnju:

- Znači momak vrši dostavu, i vidi devojku koja mu se dopadne, umesto upadanja u DM, ima broj. Pod uslovom da je fin i kulturan, načini prvi korak, 21. vek. i dobije otkaz jer, nije vlasnik kafića koji je došao do broja, već dostavljač. Ajd ne folirajte se - napisala je autorka u tvitu.

- Drama oko broja telefona je izgovor od dva dinara u doba kada sve gde klikneš ima neki tvoj podatak, a ti na telefonu barem tri opcije da blokiraš neželjene kontakte. Odrastite i ne peglajte svoje nepopularne vrednosne sisteme klinačkim izgovorima - dodala je ona.

Naglasila je takođe da devojka kojoj je pisao, nije morala da ga prijavljuje, već da je mogla da blokira kontakt.

Povela se polemika i u komentarima ispod tvita, gde su mišlljenja bila podeljenja šta je trebalo devojka da uradi.

Neki su tvrdili da je dostavljač zloupotrebio podatke koje je imao i da je devojka postupila kako je trebalo, dok su neki bili na strani dostavljača i smatrali da nije trebalo da bude otpušten sa posla.

- Bio je tu, mogao je na licu mesta da pita da li može da dobije broj, zloupotreba podataka nikako nije opcija - piše u jendom komentaru:

- Ništa joj uradio nije. Ali doslovno. Ona je mogla da blokira ili napiše da nije zainteresovana, nije morala da ga prijavljuje... - navodi se u drugom:

- Meni ne bi na pamet palo da ga prijavim, već bih ga odmah nazvala i rekla kako stoje stvari, da bude jasno. I to bi mu bila dovoljna lekcija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track