U UTORAK GLAVNI PRETRES ZA PRETNJE ZAPOSLENIMA U OK RADIJU: Veran Matić će na licu mesta pratiti ovaj slučaj
Foto: Zorana Jevtić

vranje

U UTORAK GLAVNI PRETRES ZA PRETNJE ZAPOSLENIMA U OK RADIJU: Veran Matić će na licu mesta pratiti ovaj slučaj

Društvo -

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić obavestio je medije da će glavni pretres za nasilničko ponašanje prema OK radiju biti održan u Osnovnom sudu u Vranju 16. avgusta.

- Ja ću biti prisutan, a u komunikaciji sam sa sudom u Vranju oko glavnog pretresa sa idejom da se održi u adekvatnoj sudnici koja može da primi sve zainteresovane novinare - naveo je on.

Podsetimo, zaposleni u OK Radiju, u okviru kojeg posluje i kafe No Comment, prijavili su pretnje koje su, u više navrata, dobili od Dejana Nikolića Kantara.

OK Radio je doživeo i više napada, lomljena su stakla na izlogu, farbom su ispolivani predmeti i zidovi kafea i radija, a vrhunac je bilo zaziđivanje dela prostorija radija, koje je izvršeno od strane kladionice koja je u susedstvu, a čije vlasništvo se dovodi u vezu sa Dejanom Nikolićem.

Posle ovih napada i pretnji, Vranje su posetili predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, podržali redakciju OK Radija, ali i ostale novinare i medijske kuće. Nakon te posete Vranje je bilo oblepljeno Matićevom fotografijom uz tekst: Veran Matić, samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića "No comment" koji se nalazi u lokalu otetom od firme "ČIK Kumanovo".

OK radio
foto: JUGpress

- Ovo je još jedna potvrda koliko se sigurno oseća kriminalni klan u Vranju, koliko misli da ima dovoljno podrške u institucijama. U isto vreme, ovo je dokaz koliko je važno izložiti njihova zlodela javnosti. Koliko ih je važno razoružati javnim raskrinkavanjem. Koliko su nervozni i kako tada prave greške, nastavljajući da pokazuju koliko su sve teške optužbe tačne, i koliko je njihova aktivnosti kancerogena i razorna za društvo - naveo je tim povodom Veran Matić.

Zbog pretnji novinarima Ok radija, Kantaru je sredinom juna određen jednomesečni pritvor.

Trenutno se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od četiri meseca u sopstvenoj kući, za delo nelegalnog organizovanja kockanja i klađenja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track