KORONA NE UTIČE NA REDOVAN POLAZAK U ŠKOLU! Nastava će se normalno odvijati
Foto: Shutterstock

odluka

KORONA NE UTIČE NA REDOVAN POLAZAK U ŠKOLU! Nastava će se normalno odvijati

Društvo -

Epidemiolog. dr Zoran Radovanović i član Veća za obrazovanje opštine Vračar Dragi Lukić izjavili su u Jutarnjem programu Kurir televizije da će se nastava u školama normalno odvijati.

Epidemiolog Radovanović kaže da školska godina treba normalno da počne, a da se mere sprovode po školama, nikako unapred za celu Srbije.

- Što se tiče epidemiološke situacije, ne znamo šta se dešava. Ako je procenat pozitivnih iznad 5 odsto, onda se nema jasna predstava kako ide zaražavanje. U jednoj opštini smo imali 90% zaraženih. Zaražavanje ide po mnogo višem nivou. Sami podaci su čudni, ne pružaju mogućnost da pravimo procene. Već mesecima ciljamo na jednu populacionu grupu, već dve godine govorim da ometanje nastave treba da bude poslednja mera. Mi decu dve godine držimo pod nenormalnim uslovima i to ostavlja posledice. To je možda u nekim momentima bilo neophodno, ali sada da ih ograničavamo.. Ne ide. Mislim da školska godina treba normalno da počne i da se mere po školama sprovode, nikako unapred za celu Srbiju - rekao je Radovanović.

05:28

KORONA NE UTIČE NA REDOVAN POLAZAK U ŠKOLU! Nastava će se normalno odvijati

Lukić apeluje na roditelje da pričuvaju decu pred školsku godinu, kako bi deca u školu pošla zdrava.

- To je bio jedan od metoda kako se do sad radilo. Prosvetni radnici su tu izneli veliki teret. Škole su ozbiljno shvatile koronu, sada trenutno u školama tetkice rade kompletno čišćenje kako bismo se ozbiljno pripremili. Pratiće se situacija ozbiljno. Vrlo je važno da roditelji shvate da decu pričuvaju sad pred školu, da deca u školu pođu zdrava. Važno je da decu pripremimo i da nastava krene normalno. Nastavnici će nositi maske na nastavi - kaže Lukić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:41

PRETI OPASNOST DA SE KORONA VIRUS I VIRUS ZAPADNOG NILA UDRUŽE?! Infektolog objasnio šta će se desiti ako se ove dve bolesti SPOJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track