KAKO IH NIJE SRAMOTA DA TRAŽE 300 EVRA ZA DEPONIJU: Ovaj oglas za izdavanje stana razbesneo je mnoge! Je l` ovo BUNKER?! (FOTO)
Foto: Profimedia

sramota!

KAKO IH NIJE SRAMOTA DA TRAŽE 300 EVRA ZA DEPONIJU: Ovaj oglas za izdavanje stana razbesneo je mnoge! Je l` ovo BUNKER?! (FOTO)

Društvo -

Kirija u Beogradu je poskupela najmanje od 50 do 100 evra, pa se sudeći po oglasima, trenutne cene opremljenih garsonjera kreću oko 300 evra plus depozit obično u visini jedne kirije.

Naime, kako se bliži i početak školske godine, odnosno dolazak studenata u gradovima gde su upisali studije prava je navala na oglasima za izdavanje stanova.

- Stan tražim od kraja jula kada sam upisao fakultet u Beogradu. Povoljne cene najma nema ni za lek. Tražim garsonjeru negde bliže centru, odnosno bliže fakultetu, ali cene su od 300 evra pa naviše. Mislio sam da bar garsonjeru od 25-30 kvadrata mogu da nađem za 250 evra sa računima.

Međutim, moraću da izdvojim minimum 350. I veći stanovi u kojima bih mogao da živim sa cimerima su preskupi. Nema jednoiposovbog stana ispod 400 evra i to na periferiji grada. Obrni okreni mesečni troškovi izađu na isto - kaže za Kurir brucoš Vladimir A. iz Vlasotinca.

I da situacija zaista jeste takva vidimo po svakodnevnim polemikama u grupama na društvenim mrežama gde stanodavci objavljuju oblase za izdavanje stanova.

Tako se i ovog puta pokrenula rasprava na Tviteru povodom oglasa za izdavanje garsonjere za 300 evra.

oglas, tvit, stan
foto: Printskrin Tviter

Na pomenutoj društvenoj mreži se pojavila fotografija oglasa za izdavanje garsonjere i to za kiriju od 300 evra plus depozit 200.

Sudeći po kometarima ispod tvita ovaj oglas nije razbesneo sako korisnike ove društvene mreže već i autora koji je objavio oglas u tvitu.

1 / 3 Foto: Printskrin Tviter

- Leba ti, je l` njih neko na tim Fejsbuk stranicama za oglase prozove kada postave ovakvo smeće od prostora i pita ih kako ih nije sramota da traže 300 evra za deponiju? Ja u ovakvom smeštaju nisam živeo ni devedesetih - piše u prvom kometaru ispod tvita dok u drugom stoji:

- Garsonjera za 400 evra otišla za dva dana veruj mi... Svi bi centar blizu faksa kod samog ulaza. Niko neće tipa u kamenicu u zgradu, jedna stanica bukvalno do grada, za 159 evra garsonjera i to baš pristojna...

- Pa mislim, ko prihvti da živi u ovakvom svinjcu, stvarno...

- Našla ja 42, 3 kvadrata 700 evra plus 700 depozit.

- Je l ovo neki bunker?! - glase neki od komentara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track