EVO JOŠ KOLIKO BRUCOŠKIH MESTA IMA NA FAKULTETIMA U BEOGRADU: Na jednom ima najviše! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

Univerzitet u Beogradu

EVO JOŠ KOLIKO BRUCOŠKIH MESTA IMA NA FAKULTETIMA U BEOGRADU: Na jednom ima najviše! (FOTO)

Društvo -

U drugom upisnom roku ima i 1.491 samofinansirajuće mesto

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok za osnovne akademske, osnovne strukovne i integrisane akademske studije na Univerzitetu u Beogradu je 1. i 2. septembra, a preostalo je 1.510 mesta na budžetu i 1.491 samofinansirajuće mesto, odnosno ukupno 3.001 mesto.

Polaganje prijemnog ispita je 5. i 6. septembra, a upis kandidata do 15. septembra.

Upražnjenih mesta ima verovatno i više nego što se očekivalo, a detaljne informacije o svim pojedinačnim studijskim programima dostupne su kod uprava fakulteta.

prijemni ispit, studenti, fakultet, test
foto: Profimedia

Na Građevinskom, recimo, slobodna su 22 mesta na budžetu, 42 samofinansirajuća. Na Mašinskom su preostala 43 mesta za samofinansiranje, dok na Rudarsko-geološkom fakultetu na budžet primaju još 150 brucoša, a za samofinansiranje 51.

I na Tehnološko-metalurškom fakultetu u drugom krugu ima slobodnih mesta, pa je tako otvorena prilika da zainteresovani zauzmu neko od 114 budžetskih mesta ili 50 samofinansirajućih. Ni Tehnički fakultet u Boru nije popunio kvote, sada nude 113 slobodnih mesta na budžetu i 34 za one koji se podvode pod samofinansirajuće.

1 / 2 Foto: Printscreen

Poljoprivredni fakultet ima 229 slobodnih mesta za budžet, 110 za samofinansiranje, Šumarski 114 za budžet, 116 za samofinansiranje, Ekonomski prima još 118 samofinansirajućih studenata...

Pravni fakultet čeka jo 160 samofinansirajućih budućih brucoša, Filozofski na budžet prima 117 studenta i dvoje samofinansirajućih, a Filološki 182 redovna studenta i 272 samofinansirajuća. Medicinski prima još 91 samofinansirajućeg studenta, Stomatološki 21, a Farmaceutski devet, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja 20.

indeks, depresija
foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Učiteljski raspisuje konkurs za 120 mesta na budžetu i 15 samofinansirajućih. Mesta ima i na Matematičkom, Fizičkom, Hemijskom, Geografskom fakultetu... Skoro svi fakulteti Univerziteta u Beogradu imaju poneko mesto namenjeno za upis pripadnika romske nacionalne manjine, lica sa invaliditetom i državljana Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:29

KROJAČEVA ŠKOLA I FONDACIJA ZA OTVORENO DRUŠTVO ORGANIZUJU BESPLATNU EDUKACIJU ZA RODITELJE Sve o bezbednom prisustvu na internetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track