04:33

GROZNICA ZAPADNOG NILA POSEBNO BRINE LEKARE! Epidemiolog za Kurir TV detaljno opisala simptome: Ako osetite OVO, ODMAH KOD LEKARA

POJAVILI SE SLUČAJEVI U SREMU

GROZNICA ZAPADNOG NILA POSEBNO BRINE LEKARE! Epidemiolog za Kurir TV detaljno opisala simptome: Ako osetite OVO, ODMAH KOD LEKARA

Društvo -

Epidemiolog Jasmina Jandrić Kočić istakla je da su lekari posebno fokusirani na epidemiju groznice Zapadnog Nila, koja je posebno aktivna tokom leta.

- Groznica Zapadnog Nila nije ni uobičajena, niti egzotična i ovo je uobičajeno vreme kada se registruju slučajevi. Mi bdimo nad ovom bolešću, a najbitnije je da se sprovode adekvatne mere za suzbijanje ove epidemije - kaže dr Jasmina Kočić, epidemiolog.

Jasmina Jadrić Kočić
foto: Kurir televizija

Ona je istakla da je najvažnije izbegavati vreme kada su komarci aktivni, kao i koristiti neophodna sredstva za njihovo suzbijanje i odbijanje.

Doktorka je posbno istakla da je i odevanje važno, te da je poželjno nositi široku garderobu od prirodnog materijala.

- Za ovu bolest ne postoji vakcina, već samo prevencija. Svi simptomi su slabist, malaksalost, povišena temperatura... Ne treba svaki put pomisliti da je ova zaraza u pitanju, ali kao i za sve bolesti, treba i sa ovom biti oprezan - istakla je dr Jandrić Kočić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:38

LAŽNE VESTI SE ŠIRE KAO POŽAR! Dr Kočović o hibridnom ratu koji bukti svetom: PRIVATNOST JE PREVAZIĐENA, NE BIRAJU SE SREDSTVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track