Kineska kompanija Linglong kao poslodavac: OTVORENA KOMUNIKACIJA I POŠTOVANJE KAO PREDUSLOVI ZA POVERENJE
Foto: Promo

Kineska kompanija Linglong kao poslodavac: OTVORENA KOMUNIKACIJA I POŠTOVANJE KAO PREDUSLOVI ZA POVERENJE

Društvo -

Kineska kompanija Linglong, u svom srpskom postrojenju trenutno zapošljava skoro 900 radnika, mahom iz Zrenjaninina i okoline ali, i drugih gradova Srbije. Kako navode iz kompanije, cilj je da ove godine ta brojka premaši 1000! To znači da će biti otvorene pozicije za operatere za različite proizvodne procese, tehničare i električare na održavanju, kontrolore kvaliteta, i druge pomoćne pozicije. Takođe je u planu da se uveća broj IT inženjera, tehnologa i prevodilaca za kineski jezik.

Zanimljivo je istaći kako izgleda proces zapošljavanja u ovako velikoj organizaciji. Pre svega, potraga za novim članovima Linglong tima vrši se preko portala Infostud, kao i društvenih mreža Facebook i Instagram. Od kada su prisutni na tlu Srbije, Linglong redovno učestvuje i na sve popularnijim sajmovima za zapošljavanje, gde svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa kompanijom, otvorenim pozicijama i uslovima za zaposlenje.

Kako do pozicije u Linglong kompaniji?

Nakon preliminarne analize prijavljenih kandidata, zakazuje se intervju - uživo ili onlajn, u zavisnosti od kandidata. Uglavnom postoji samo jedan krug intervjua. Međutim, kada je u pitanju visoka pozicija sa istim takvim zahtevima, organizuju se dva ili više krugova intervjua. Nakon procene sveukupne kompetentnosti kandidata, prijavljeni koji su odabrani - nakon uzajmnog dogovora o uslovima, sklapaju ugovor sa kompanijom.

Sinergija srpskog i kineskog mentaliteta

Kompanija insistira na strogom poštovanju srpskih zakonskih odredbi, te kako bi realizacija poslovanja bila u potpunosti u skladu sa njima, Linglong redovno organizuje obuke zahvaljujući kojima se zaposleni upoznaju sa zakonima iz različitih oblasti, pre svega - sa Zakonom o radu.

Takođe, kompanija organizuje obuke i mentorstvo kineskih i srpskih zaposlenih u formi „jedan na jedan“, kao i grupne obuke, gde zaposleni imaju priliku i da sklope prijateljstva, da se međusobno dodatno upoznaju, sve sa ciljem da se ostvari uzajamno razumevanje i poštovanje između kompanije i zaposlenih.

Osim toga, kroz međusobnu komunikaciju, sa jedne strane, kineski zaposleni se upoznaju sa lokalnom kulturom, a s druge strane, srpski zaposleni bolje upoznaju kinesku kulturu, što sve dovodi do međusobnog poverenja.

Linglong
foto: Promo

Benefiti za zaposlene u kompaniji Linglong

Pored pogodnosti kao što su bonusi za radni učinak, bonus za potpunu prisutnost u toku meseca, organizovan ili plaćen prevoz do posla i drugi specijalni bonusi, poput onih za prevođenje ili određene specifične poslove - kompanija u skladu sa relevantnim propisima obezbeđuje naknadu za topli obrok, godišnji odmor, noćni rad, specifične uslove rada, itd.

Osim novčanih podsticaja, zaposleni u Linglong kompaniji imaju mogućnost da pohađaju besplatne kurseve kineskog jezika i interne stručne obuke, kao i da se relaksiraju na tim building događajima koji se redovno organizuju.

U skladu sa svakodnevnim potrebama posla i proizvodnje, kompanija detaljno i unapred definiše radno vreme i vreme odmora svakog pojedinca. Na taj način, svaki zaposleni može planirati svoje poslovne i privatne obaveze. Princip u kome su ljudi na prvom mestu, ogleda se i u svakodnevnom upravljanju, gde zaposleni aktivno učestvuju u demokratskom rukovođenju kompanijom.

Linglong ulaže u mlade nade

Obrazovanje i profesionalno usavršavanje od velike su važnosti Linglong čelnicima. Upravo zbog toga, poslednje tri godine, ova svetska kompanija realizuje plan stipendiranja studenata Novosadskog univerziteta! Do sada su stipendirana čak 22 mlada talenta, od kojih je već dvanaestoro nakon diplomiranja potpisalo Ugovor o radu sa Linglong kompanijom!

Isto tako, kao društveno-odgovorna kompanija, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje u Zrenjaninu, Linglong je zaposlio 10 osoba sa invaliditetom. Tp je sve ilustracija plana ove velike kineske kompanije da nastavi da doprinosi lokalnoj zajednici i njenom razvoju.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track