SUBOTICA PODRŽALA RACIONALNO TROŠENJE STRUJE: Isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući i preduzećima i javnim ustanovama
Foto: Kurir.rs/N.H.

štednja

SUBOTICA PODRŽALA RACIONALNO TROŠENJE STRUJE: Isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući i preduzećima i javnim ustanovama

Društvo -

Grad Subotica je isključio 27. avgusta dekorativnu rasvetu na objektu Gradske kuće, a dva dana kasnije, 29. avgusta, Gradska uprava je donela odluku da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad Subotica, da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uputio je Subotičanima objašnjenje da je Vlada Republike Srbije donela zaključak, kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.

- Počev od 27. avgusta, isključena je dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima, gde nije neophodna. Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize, sa kojima se suočava veliki broj zemalja - kaže se u saopštenju gradonačelnika Bakića.

Subotica
foto: Kurir.rs/N.H.

On je podsetio da je Subotica takođe isključila dekorativnu rasvetu, istog dana, na objektu Gradske kuće.

- Na kolegijumu Gradske uprave Grada Subotice doneta je odluka da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad Subotica, da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, saopštio je subotički gradonačelnik.

Bakić je apelovao da svi građani i preduzeća u Subotici, u cilju smanjenja efekata energetske krize, postupe na isti način.

- Tako ćemo svi dati svoj doprinos u prevazilaženju izazova energetske krize sa kojima se svet, a time i naša država i naš grad suočavaju u ovom periodu, saopštio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track