IGRAĆU TI NA GROBU, ALI BUKVALNO! Šokantni SNIMCI preplavili mreže! Plešu, vesele se i sprdaju nad humkama NAJMILIJIH
Foto: printscreen

HOROR

IGRAĆU TI NA GROBU, ALI BUKVALNO! Šokantni SNIMCI preplavili mreže! Plešu, vesele se i sprdaju nad humkama NAJMILIJIH

Društvo -

Društvenim mrežama počeli su da se šire krajnje bizarni snimci. Najnoviji pokazuje ženu koja pleše na grobu svoje majke uz stihove Zlate Petrović: "To je žena srca jaka, to je, ljudi, moja majka" pokazujući na fotografiju na nadgrobnom spomeniku.

Žena je za ovaj snimak imala spremnu "koreografiju", veselila se podižući ruke i mnogi su je zbog toga osudili u komentarima."Pa na groblju li se peva i igra", "Nebeski narod", samo su neke od reakcija.

U julu se pojavio snimak na TikToku na kome korisnica koja je upisana kao Tijana plesala na grobu svog oca u kratkoj majici i šortsu. To možda ne bi privuklo toliku pažnju da tokom snimka iznad nje nije pisalo "mrtva iznutra", dok je iznad groba pisalo "zaista mrtav", dok je ona bila vidno raspoložena i smejala se.

I ovaj snimak je naišao na zgražavanje, a objavljen je uz komentar "Bolest je nagrizla društvo".

"Kad ne znaš gde ćeš, pa odeš na groblje"

Mnogo je snimaka na TikToku koji na neki način ismevaju mesto na kome bi trebalo da odajemo počast preminulima.

Veoma često ćete naići na one koji uz snimak dodaju neprimerene pesme pokušavajući da budu duhoviti. Takav je i ovaj koji prate stihovi: "Već su davno legli svi i svu tugu skrila tama. Koga čekaš noćas ti, koga čekaš tako sama".

@milos__s

kad ne znas gde ces pa svratis na groblje kod bilo koga????

♬ original sound - Milos Stankovic

Slično, neko je mislio da je smešno ako uz snimak groblja doda pesmu "Hajmo na noge, hajmo svi ruke gore" Miloša Bojanića. Ima i onih kojima je groblje mesto gde odu "kada ne znaju gde će". Ovi momci su otišli toliko daleko da su nasumično izabrali grob i glumili da plaču, dok se ostali smeju i sprdaju.

Sahrana u Velikoj Britaniji pretvorila se u žurku

Sahrana na groblju Viton u Birmingenu pretvorila se u žurku uz di-džeja, jer su ožalošćeni "želeli da pokojnici prirede ispraćaj za pamćenje". Kako su preneli mediji, sahrana Kejt je postala zabava za okupljene koji su plesali, skakali i veselili se.

Jeziv običaj na Madagaskaru

Još morbidnije scene mogu se videti na Madagaskaru. Naime, oni svake 2-7 godina ekshumiraju posmrtne ostatke svojih voljenih, uvijaju ih u finu svilu, poprskaju ih vinom ili parfemom i presvlače. Potom nose posmrtne ostatke iznad svojih glava, a žene koje imaju problema sa začećem delove starog pokrova uzimaju i stavljaju ispod dušeka ili čak jedu! Običaj se naziva Famadihana, a stanovništvo veruje da na taj način i mrtvi mogu ponovo da iskuse radosti života.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

00:55

ŠTAMPANJE UMRLICA JE PROŠLOST: Sad možete onlajn da organizujete sahranu, pretražujete groblje i vidite informacije o pokojniku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track