08:51

EVROPRAJD OPASAN ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA Šok svađa Miletića i predstavnice Dveri: Poletele TEŠKE REČI na sve strane!

haos

"EVROPRAJD OPASAN ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA" Šok svađa Miletića i predstavnice Dveri: Poletele TEŠKE REČI na sve strane!

Društvo -

Goran Miletić, jedan od organizatora "Evroprajda 2022" istakao je u jutarnjem programu Kurirt televizije da ne postoji pravni dokument o tome da li je "Evroprajd" zabranjen, te da će uprkos svemu LGBTQ populacija prošetati ulicama Beograda.

Radmila Vasić, narodni poslanik i šefica odborničke grupe Dveri-Patriotski blok istakla je da joj je jedino važno daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić zabranio taj skup.

Evroprajd
foto: kurir televizija

- Govor Gordane Čomić bio je da opravda ministarsko mesto, a samim tim ona je odradila posao time što je provukla zakon o rodnoj ravnopravnosti. Mi smo dosledni da se to ne održi kod nas - kaže Vasić.

Miletić je naveo da se još u Oslu održao "Evroprajd", a da ta država nije članica Evropske unije.

- Svi prajdovi glasaju gde će biti prajd. Glasaju prajdovi Evrope - kaže Miletić, koji istakao da se prvi "Evroprajd" u jednoj pravoslavnoj zemljio održao u Grčkoj.

Miletić je naveo da ne očekuje da će MUP izneti zabranu, jer je to protiv zakonito.

Evroprajd
foto: kurir televizija

- Ukoliko se desi zabrana, mi imamo 24 sata da se žalimo, a oni imaju isto toliko da potvrde odluku ili da donesu novu. Ako potvrde odluku, mi ćemo upotrebiti sav pravni put, a ako zabrana ostane, mi ćemo se okupiti svakako - kaže Miletić.

- Mi smo građani Srbije, policija treba da nas zaštiti. To su potpuno mirni građani. Ne znam zašto vam smeta toliko stranaca za Evroprajd, a ne bi vam smetalo za Evroviziju, budući da taj događaj najviše prati gej populacija - rekao je Miletić.

Radmila Vasić je istakla da su se na ranijim gej paradama mogle videti slike patrijarha Irineja i Pavla.

- Nosili ste srpsku nošnju, nosili ste Svetog Nikolu tamo gde ne treba da se nosi, slikali ste Bogorodicu kao lezbijku, bilo je toliko kršenja javnog morala da je to nedopustivo. Možda nežće biti goli muškarci na ovoj paradi ako bude održana, ali će biti na sledećim, jer oni svaki put imaju neke nove zahteve. Želim da kažem da nije tačno da se ne krši Ustav, sloboda okupljanja se može ograničiti ako je ugroženo javno zdravlje, ako je ugrožen moral, ako su ugrožena prava drugih i bezbednost Republike Srbije - kaže Radmila Vasić.

Evroprajd
foto: kurir televizija

Svako ko je pomogao "Evroprajd" stoji njegovo ime i logo na sajtu, istakao je Miletić koji je naveo da homoseksualizam ne postoji.

- Postoji homoseksualnost kao medicinski termin, homoseksuzalizam ne postoji, to nije ideologija. Mi smo normalni građani koji samo traže svoja prava - kaže Miletić.

Udžbenici za osmi razred govore o istopolnim zajednicama i promeni pola, a to u Zakonu nigde ne stoji, rekla je Vasić.

Ona je, takođe, navela da "Evroprajd" predstavlja opasnost ne samo po moralno zdravlje naroda, već i po fizičko.

- Majmunske boginje se najviše šire preko gej populacije, zato je to opasnost po zdavstveno stanje nacije - rekla je Vasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:20

STOJKOVIĆ: NIKO NEMA PRAVA DA ZABRANI PRAJD! Okupili se proruski političari i pričaju IDIOTIZME O UGROŽENIM PORODIČNIM VREDNOSTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track