01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

apsurdno

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

Društvo -

Muškarac iz okoline Šapca koji je nepravosnažno osuđen na 12 godina zatvora jer je obljubio devojčicu staru 12 godina, žalio se na presudu, što je Viši sud u Šapcu prihvatio, a porodica zlostavljane maloletnice šokirana je i uznemirena ovakvom odlukom.

Aleksandar Radivojević je naveo da kazna za silovanje može doći i do doživotnog zatvora.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Vi imate zaprećenu kaznu od minimuma do maksimuma. Krivično delo silovanja ako se radilo o maloletnom licu ili maloletnom licu koje je izgubilo život zaprećena je kazna doživotnog zatvora. Nisu male zaprećene kazne. To je posledica tog čuvenog Tijaninog zatvora - rekao je Radivojević.

Aleksandra Jerkov kolumnista Kurira u svom tekstu o silovanju jedanaestogodišnje devojčice u Prištini, izmedju ostalog je i upozorila i na to da je izvesno je i da će se kao jedno od osnovnih pitanja postaviti i to da li je pružala otpor. Aktivan, fizički otpor, tokom svih sedam sati silovanja.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Osnovni problem jeste što je po našoj definiciji silovanja koje je u svim zakonima regiona. Silovanje je definisano tako da je to neophodnost primene fizičke sile ili pretnje fizičkom silom i neophodnost pružanja fizičkog otpora. Realnost je zapravo mnogo drugačija. Čak više od 90% maloletnih osoba se parališe od straha, ne brani se. Vrlo često silovatelj ne primenjuje fizičku silu i sve to zapravo njih sprečava da dokažu da su bile silovane - rekla je Jerkov.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:33

OVAKO ĆE SE SUDITI UNUKU (17) ZA SILOVANJE BAKE! Advokat objasnio šta će se primenjivati u zločinu: NEĆE BITI KLASIČNI POSTUPAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track