SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O POSEDOVANJU ORUŽJA! Strog zakon koji se mora poštovati: EVO KADA VAM MOMENTALNO SLEDI ODUZIMANJE
Foto: MUP Srbije

KURIR Televizija

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O POSEDOVANJU ORUŽJA! Strog zakon koji se mora poštovati: EVO KADA VAM MOMENTALNO SLEDI ODUZIMANJE

Društvo -

Zorica Subotić, član UO asocijacije za oružje navela je da postoji jasan i strog zakon koji se poštuje kada je u pitanju izdavanje dozvole za oružje.

Prema tom zakonu, ukoliko se desi da policija na bilo koji način posumnja da nešto nije u redu sa vlasnikom oružja i da postoje šanse da ga zloupotrebi vrši se momentalno oduzimanje oružja, istakla je Subotić.

- Ne zna se tačno koliko ima nelegalnog oružja u Srbiji. Zakon je vrlo restriktivan i radi se na izmeni. Niti mi znamo, niti MUP, jedino se može utvrditi oduzimanjem. Ali osnovni postulati zakona koji se odnosi na princip dobijanja oružja. Postoji devet stavki koje mora da ostvari čovek koji želi legalno da deobie oružje - kaže Zorica Subotić, član UO asocijacije za oružje.

Ona je istakla da je potrebno da se ispune neki postulati zakona koji moraju da se ispune bezbednosne provere pre nego što se izda dozvola za oružje.

Zorica Subotić
foto: Kurir televizija

- On ne sme imati uopšte prekršaj vezano za oružje i municiju četiri godine. Mora proći detaljan zdravstveni pregled psihologa. Radi se terenska provera, radi se provera kako čuva oružje. I na najmanju sumnju da neko može da zloupotrebi oružje koje poseduje, vrši se oduzimanje - kaže Zorica Subotić, član UO asocijacije za oružje.

Dozvolu za nošenje oružja mogu da dobiju samo oni ljudi koji su veoma ugroženi bezbednosno, istakla je Subotić.

Maloletnici nemaju pravo da kupe oružje bilo gde i bilo kako, kaže Subotić.

Staratelj ili roditelj po pravilu je odgovoran za oružje koje se nalazi kod maleletne osobe, istakla je Zorica Subotić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track