STIŽU OBILNE PADAVINE: Zbog vrućine u ovim delovima Srbije uplajen meteo alarm! Letnji dan pred nama ali onda sledi PREOKRET
Foto: Zorana Jevtić

STIŽU OBILNE PADAVINE: Zbog vrućine u ovim delovima Srbije uplajen meteo alarm! Letnji dan pred nama ali onda sledi PREOKRET

Društvo -

U Srbiji danas pretežno sunčano i osetno toplije vreme, na severu i zapadu uz malu i umerenu oblačnost, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Jutro sveže. Vetar slab i umeren, jugozapadni i zapadni, posle podne povremeno i jak. Najniža temperatura od sedam do 16, a najviša od 28 do 32.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu sveže jutro, tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije vreme. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a najviša dnevna oko 31.

Najava čestih i obilnih padavina

Danas malo do umereno oblačno uz nagli porast temperature, a počeće da duva i pojačan zapadni i jugozapadni vetar (fen). Maksimalna temperatura od 28 do 32, dok će sutra biti još malo toplije, od 30 do 34 stepena. Temperatura će od petka biti u postepenom padu, a u nedelјu i početkom sledeće sedmice biće i sveže uz najvišu dnevnu temperaturu od 17 do 22 stepena.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U četvrtak posle podne, uveče i tokom noći kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se najpre u Vojvodini, a u petak i subotu i u ostalim krajevima sa uslovima i za obilnije padavine. U nedelјu kratkotrajni prestanak padavina, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje s padavinama.

Upaljen meteo alarm

Zbog visokih temperatura žuti meteo alarm upaljen je danas na području Srema i zapadne Srbije, to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

Vreme narednih dana

U četvrtak takođe vrlo toplo uz umerenu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana na severu Srbije su mogući lokalni pljuskovi. Vetar slab do umeren južni i zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 11 do 21, a maksimalna od 29 do 33 stepena. Uveče su mogući pljuskovi na severu. Temperatura u 22h od 18 do 24 stepena.

U petak na severu osveženje sa jačim lokalnim pljuskovima, a tokom popodneva i krajem dana se očekuju pljuskovi i u zapadnim i centralnim predelima. Samo na jugu Srbije ostaje vrlo toplo i pretežno sunčano.

U subotu u severnim i centralnim krajevima zahlađenje sa kišom, a na jugu toplo sa pljuskovima popodne. Od nedelje i na jugu Srbije znatno hladnije sa kišom i dnevnom temperaturom svega oko 15 stepeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track