DRAMA ANE IZ KRAGUJEVCA! Sakupila 400.000 evra za lečenje u Japanu, ali ne daju joj vizu: BOLNICA NIJE ODLUČILA HOĆE LI DA JE LEČI
Ana Miletić čeka odluku od koje joj zavisi život, Foto: Fondacija Budi Human

DRAMA ANE IZ KRAGUJEVCA! Sakupila 400.000 evra za lečenje u Japanu, ali ne daju joj vizu: BOLNICA NIJE ODLUČILA HOĆE LI DA JE LEČI

Društvo -

Sredstva u vrednosti od 400 hiljada evra za lečenje Kragujevčanke Ane Miletić koja boluje od tumora na mozgu skupljena su u rekordnom roku od dva meseca.

Međutim, Ani još uvek nije odobrena viza za putovanje u Japan, gde je dostupna jedina terapija koja joj može pomoći. Zbog čega Ana još uvek nije dobila vizu, u jutarnjem programu Redakcija istražila je novinarka Kurir TV Jelena Šipetić u razgovoru sa Aninim bratom Đorđem.

Anin brat Đorđe Bojović
Anin brat Đorđe Bojovićfoto: Printscreen Kurir TV

- Pre mesec i po dana dobili smo pismo profesora Tanake da je moja sestra Ana Miletić idealan kandidat za terapiju. Skupili smo novac uz pomoć čitave Srbije i dijaspore, ali još nismo otišli jer se bolnica u Japanu nije saglasila da Ana bude njihov pacijent. Naša ambasada u Tokiju učinila je nadljudske napore, da bi tek posle mesec i po dana dobila potvrdu da će imati sastanak s predstavnicima bolnice - priča Anin brat Đorđe.

05:04

TEŠKO OBOLELOJ ANI IZ KRAGUJEVCA JAPAN JOŠ NIJE DAO VIZU Vremena je sve manje, život joj je ugrožen zbog jednog pečata

Ana boluje od najzloćudnijeg tumora, pa se postavlja pitanje može li se lečiti u Srbiji ako ne dobije vizu za Japan.

- Ana je prošle sedmice završila sa zračnom i hemioterapijom u UKC Kragujevac i time su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene. U Japanu je 92 odsto pacijenata pod tom terapijom i dalje živo. Apelujem na Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Selakovića da se svojim autoritetom založe i pozovu premijera Japana, pa da jednim pozivom promene stav bolnice. Nama izmiče vreme i ne bih da se ponovi priča s mladim Lukom Kurjačkim, koji je decembra prošle godine čekao vizu, ali je nije dočekao - apeluje Đorđe.

Ana iščekuje ishod razgovora naših diplomata u Japanu s predstavnicima bolnice jer joj od toga zavisi život.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:17

OD OVE BOLESTI GODIŠNJE UMRE 150.000 ŽENA Statistika kaže da je ovo najsmrtonosniji kancer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track