OGLASILI SE ORGANIZATORI EVROPRAJDA NAKON ODLUKE UPRAVNOG SUDA: Šetaćemo, verujte, bićemo sigurni!
Foto: Beta Miloš Miškov, Ana Paunković

OGLASILI SE ORGANIZATORI EVROPRAJDA NAKON ODLUKE UPRAVNOG SUDA: Šetaćemo, verujte, bićemo sigurni!

Društvo -

Kao aktivisti koristimo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka na stadionu "Tašmajdan", saopštili su organizatori "Europrajda22" nakon što je Upravni sud objavio da je odbio njihovu žalbu na odluku o zabrani Parade ponosa.

- Ako je verovati Ministru unutrašnjih poslova i presudi Upravnog suda, koji je odbio žalbu organizatora, EuroPride šetnja je od strane ovog ministarstva zabranjena. Međutim, mi, kao aktivisti, koristimo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka (Stadion Tašmajdan) - saopštili su organizatori.

Takođe, istakli su da veruju da će, "kao građani i građanke ove zemlje, biti sigurni, čak i dok koriste svoje demokratsko pravo na protest".

- MUP je o ovom skupu obavešten. Nakon protesta, okupićemo se na stadionu Tašmajdan, gde će se program održati po prvobitnom planu. Verujemo da je današnji dan od istorijskog značaja za LGBTI+ zajednicu u Srbiji i regionu - kažu u saopšenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track