PONOSNI RODITELJI NAJMLAĐIH OFICIRA VOJSKE SRBIJE: Pune su nam oči suza radosnica!
Sve emocije se mogu pročitati sa lica, Foto: Kurir

U čin potporučnika promovisano 135 kadeta VA i Medicinsog fakulteta VMA

PONOSNI RODITELJI NAJMLAĐIH OFICIRA VOJSKE SRBIJE: Pune su nam oči suza radosnica!

Društvo -

Suze, emocije i ponos nisu skrivali ni mnogobrojna rodbina, prijatelji, braća, sestre i roditelji mladih oficira koji su danas ispred Narodne skupštine dobili svoje prve činove.

Slađana Petrović, ponosna majka mladog potporučnika Janka Petrovića, kaže za Kurir da, kada im je sin rekao da želi da bude pripadnik Vojske Srbije, to im je bilo nepoznato i plašili su se.

Petrovići sa širokim osmehom
Petrovići sa širokim osmehomfoto: Kurir

- Međutim, kad upoznate sistem i pricip rada, kako se brinu o našoj deci, onda dobijate neku sigurnost i vidite da je odabrao pravi poziv. Komandiri, profesori i nadređeni su uvek bili tu za svakog od njih, bili su zaštićeni kao beli medvedi. Moj oficir je završio prvo srednju vojnu školu, zatim položio dva prijemna ispita - za pilota i na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije, ali je odlučio da upiše medicinu.

Sa svih strana stizale čestitke mladoj potporučnici Ivani Jevtić iz Jagodine. A njena majka Biljana kaže da smatra da je ćerkina želja "za vojskom jednim delom nošena i disciplinom iz kuće i da je poziv bio adekvatan".

- Te godine kad je ćerka upisivala školu, prvi put je otvorena vojna gimnazija gde su mogle da se upišu i devojke. Istog trenutka kada je videla tu reklamu, rekla je: "To je moj životni poziv!" Završila je vojnu gimnaziju i rešila da nastavi da korača vojnim stazama. Upisala je Vojnu akademiju - priča majka Biljana:

Jevtići ne skrivaju radost
Jevtići ne skrivaju radostfoto: Kurir

- Suzdržavam se da ne zaplačem, posmatram mladu ostvarenu devojku koja stoji ovde preda mnom u uniformi Vojske Srbije. Nisam mogla da ne pustim suzu kad sam videla njene oči pune suza radosnica. Zaista ne postoji adekvatna reč za ovakvo stanje. Svi zajedno odavde idemo u Jagodinu da se ponosimo onim što imamo.

Prijateljstvo za ceo život
Prijateljstvo za ceo životfoto: Kurir

Dok je majka Biljana Jevtić pričala za Kurir, njena ćerka Ivana, mlada potporučnica, poletela je u zagrljaj svojoj cimerki, s kojom je delila sobu tokom školovanja. Nisu se suzdržale a da ne zaplaču posle dugog zagrljaja.

- Prijateljstvo za ceo život - dodala je kroz suze Biljana.

Kurir.rs/Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja