02:45

sin 24 godine trazi oca

KURIR Televizija

BRANIMIR 24 GODINE TRAŽI OCA I PREKLINJE: Dolazio je kada sam bio mali, ali ga je baba oterala: AKO ME SAD GLEDAŠ...

Društvo -

Branimir Žmirić (44) već 24 godine bezuspešno traži svog oca i nema nameru da odustane, iako je kako kaže, za sve to vreme u institucijama sistema nailazio na proceduralne prepreke.

- Već 24 godine pokuđavam da pronađem svog oca, međutim, do sada nisam uspeo da dođem ni do jednog podatka. Pokojna baka mi je pričala da se ranije pojavljivao neki čovek koji je tvrdio da je moj otac i da je donosio finansijsku pomoć za moje izdržavanje, ali nije imao nijedan dokaz kojim bi dokazao da je zaista moj otac - rekao je Brainimr za Kurir televiziju i dodao:

- U jednom trenutku baba mu je zapretila da će pozvati policiju ukoliko on nastavi da se pojavljuje, na šta se on uplašio i prestao da ih posećuje.

Branimir Žmirić
foto: Kurir televizija

Kao glavnu poteškoću u potrazi za ocem, on navodi da se ni u jednom dokumentu ne vodi na oca, već na majku, ali je uprkos tome čvrsto rešen da istraje i pronađe ga.

- Ne postoji ni u jednom dokumentu dokaz da se ja vodim na oca. U svim dokumentima se vodim na majku. Pokušavao sam preko policijie i centra za socijalni rad, međutim, bez ikakvog uspeha. I dalje sam uporan i biću uporan, jer samo želim da saznam istinu - rekao je Branimir i zamolio sve ljude i državne institucije u Srbiji, da mu se obrate ukoliko znaju bilo kakav podatak o njegovom ocu.

On se i lično obratio svom ocu pozivajući ga da mu se javi:

-Ukoliko me sada čuje neka mi se javi, jer samo želim da ga pitam zašto me nikada za sve ovo vreme nije potražio. Možda se uplašio kada mu je baba zapretila policijom, pa je odustao, ali ja od svoje borbe ne odustajem - izjavio je Branimir.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track