INTRESOVANJE ZA ŽENSKU TRKU OBARA SVE REKORDE: Prijavite se i pobedite sopstvene životne rekorde, pod sloganom "JA TO MOGU"!
Foto: Printskrin

MOTIVACIJA

INTRESOVANJE ZA ŽENSKU TRKU OBARA SVE REKORDE: Prijavite se i pobedite sopstvene životne rekorde, pod sloganom "JA TO MOGU"!

Društvo -

Tradicionalna dm Ženska trka na Adi Ciganliji u organizaciji Beogradskog maratona pod sloganom "Ja to mogu!" zakazana je za nedelju, 2. oktobra sa početkom u 10 časova.

Za trku se možete prijaviti na sajtu Beogradskog maratona.

ženska trka
foto: ženska trka

- Prošle godine bilo je 1.000 trkačica, ove godine je po broju prijava taj rekord oboren. Za sada je prijavljeno više od 1.300 učesnica - rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš novinarima najavljujući ovu trku i dodao:

- Želimo da privučemo što veći broj žena koje će se možda po prvi put oprobati u trčanju i koje ćemo motivisati da im baš dm Ženska trka bude početak aktivnijeg bavljenja sportom i prva trka u pripremama za finale trkačke sezone, a to je svakako 36. Beogradski maraton 2023. godine. Ideja koja stoji iza slogana "Ja to mogu" je motivacija žena da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Ovaj slogan im poručuje da je uz malo volje i truda nebo granica!

Manifestaciona i elitna atletska trka oko jezera, posvećena je isključivo pripadnicama lepšeg pola.

ženska trka
foto: ženska trka

Očekuje se veliki broj dama koje će tog dana istrčati ili prošetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara i ponosno reći "Ja to mogu!“.

Ovaj sportski događaj ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

Uz to, ovogodišnji slogan trke poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde.

Ilustracija maratona
Ilustracija maratonafoto: Uroš Arsić/Mondo

Na jučerašnjoj konverenciji je i zvanično potpisan ugovor između Beogradskog maratona i generalnog pokrovitelja i naslovnog sponzora manifestacije, kompanije dm drogerie markt.

- Ovo nije trka samo sportskog karaktera. Nastojimo da promovišemo brigu o zdravlju, ali želimo i da pružimo podršku osobama sa invaliditetom, koje takođe učestvuju u ovoj trci i čijem se učešću neizmerno radujemo. Deo dm Ženske trke biće aktivacije koje su usmerene na ekologiju i održivost, čime zajedno šaljemo jasnu poruku o važnosti zaštite životne sredine. Voleli bismo da sa ovog događaja sve naše učesnice ponesu i osećaj zajedništva i vere da jedna drugoj mogu uvek da budu važan oslonac - poručila je Svetlana Jovanović Mitić, Resorna menadžerka marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Prijavite se za dm Žensku trku i osetite pravi duh trčanja, hodanja, ali i uživanja u prelepoj prirodi Ade Ciganlije, brojnim aktivnostima i muzičkom programu.

Kurir.rs/ Iva Ogarević

Bonus video:

03:14

OLIVERA JEVTIĆ UČESTVOVALA U DM ŽENSKOJ TRCI: Dame slavile zdravlje i zaštitu životne sredine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja