PATRIJARH PORFIRIJE DAO KRV: Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi
Foto: SPC

Pozvao vernike da slede njegov primer

PATRIJARH PORFIRIJE DAO KRV: Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi

Društvo -

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

- Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrednosti humanog društva - napisao je patrijarh na "Instagramu".

Njegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

- Neka Gospod podari isceljenje duše i tela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a lekarima i medicinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu - poručio je patrijarh Porfirije.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track