DOKTOR TRIFUNOVIĆ KOJI ĆE OPERISATI MALOG PAVLA ZA KURIR: Otkriva zašto je odložena operacija
Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

dečak je u tiršovoj

DOKTOR TRIFUNOVIĆ KOJI ĆE OPERISATI MALOG PAVLA ZA KURIR: Otkriva zašto je odložena operacija

Društvo -

Dr Branislav Trifunović, specijalista dečje i rekonstruktivne hirurgije koji treba da operiše malog Pavla Dimitrijevića (3) iz sela Zdravinja kod Kruševca kaže za Kurir da dečak ima virusnu infekciju zbog koje su odložili operaciju.

- Dečak je juče primljen, pripremamo ga za operaciju, koja mora da sačeka da saniramo virusnu infekciju koju ima, a nije kovid. Operacija će verovatno biti tokom sledeće nedelje, svakako će Pavle biti prioritetan - kaže za Kurir dr Trifunović.

Prva operacija je, kako kaže dr Trifunović, izuzetno zahtevna, trajaće oko dva sata.

Porodica Dimitrijević, Pavle Dimitrijević, Zdravinje, mali Pavle
foto: Printscreen Instagram

- Dečak mora imati najmanje dve operacije, a možda i više. Druga operacija radi se tri do šest meseci posle prve, a budući da je Pavle već veliki, verovatno će druga biti već posle tri meseca. Žao mi je što je dete dovedeno u takvu situaciju da praktično ne može ni da govori ni da jede normalno jer ga operišemo tek sa tri godine. Rađaju se deca sa ovim problemom, ali i operišu već sa mesec dana, pa se normalno razvijaju i govore. Srbija je u samom svetskom vrhu medicine što se tiče rascepa usne i nepca - navodi dr Trifunović i dodaje da detetu neće biti potrebno 10 operacija.

Dr Trifunović navodi i da je u poridici mališana prisutan tzv. ECC sindrom, tj. ektodermalna displazija, što je dominantno nasledno, a to su u principu deformitet šake i rascep usne i nepca i poremećaj u razvoju kože.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track