SVIH 123 RUDARA SPASENO I IZVEDENO NA POVRŠINU! Stanje rudara iz Trepče je dobro, a otklonjen je i kvar sa električnom energijom
Foto: Printscreen/Youtube/ RTS Život i standardi - Zvanični kanal

Lepa vest

SVIH 123 RUDARA SPASENO I IZVEDENO NA POVRŠINU! Stanje rudara iz Trepče je dobro, a otklonjen je i kvar sa električnom energijom

Društvo -

Rudari Trepče, koji su bili zaglavljeni u tri horizonta u tom rudniku, izašli su na površinu, saopštio je Gani Osmani, predsednik Unije rudara Trepče.

Kvar nizvodno je otklonjen i rudari su već počeli da napuštaju rudnik.

- U roku od nekoliko minuta svi rudari su izašli. Njihovo stanje je dobro - rekao je on.

Kako je ranije saopšteno, rudari su ostali zarobljeni nakon što je nestala struja. Do kvara je došlo nakon udara groma u električnu mrežu.

- Grom je uništio neke izolatore u elektroenergetskoj mreži 85, a to je opšta elektroenergetska mreža. Sada u saradnji sa KESCO-om saniramo situaciju tamo. Imamo oko 130 rudara dole, ali situacija je dobra, postoji komunikacija sa njima, približili su se odmorištu gde su bezbedni. Verujem da ćemo za sat vremena popraviti mrežu i izvesti ih liftom. Ostali su na 11., 10. i 9. horizontu, ali su sada otišli ​​u pravcu odmorišta - rekao je ranije v. d. šef „Trepče“ Enis Abdurahmani.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track