01:12

STRAŠNO! TRENER KARATEA PRETUKAO UČENIKA Vršnjačko nasilje sve češće u Srbiji KAKO OVOME STATI NA PUT?!

KURIR TV

STRAŠNO! TRENER KARATEA PRETUKAO UČENIKA Crnjin: Vršnjačko nasilje sve češće u Srbiji EVO KAKO OVOME STATI NA PUT?!

Društvo -

U Čalmi kod Sremske Mitrovice trener karatea pretukao je učenika. Porodica je odmah prijavila slučaj policiji, a trener je na jednom portalu negirao optužbu rekavši da je samo viknuo na dečaka i odgurnuo njegov bicikl.

Ivan Tatić, advokat angažovan od strane porodice pretučenog dečaka tvrdi da je istup osumnjičenog u medijima vid omaložavanja porodice žrtve nasilja.

Stepen nasilja u školama je zabrinjavajuć, a razlog za to je i porast vršnjačkog nasilja.

Na tu temu u emisiji Puls Srbije govorio je Zoran Crnjin, psiholog.

Crnjin
foto: Kurir televizija

- Nažalost u Srbiji beležimo porast vršnjačkog nasilja u Srbiji. Brojni su razlozi zašto neko dete može biti agresivno i zašto može postati deo grupe koja vrši nasilje nad drugom decom. Pre svega treba gledati kontekst u kojem svi živimo u Srbiji, gde je nasilje prilično normalizovano. Svedočimo nasilju u rijalitiju, na televiziji, u javnom životu. Nasilje se uči i mi ga učimo po modelu - rekao je Crnjin.

On je istakao da je često fizičko kažnjavanje dece od strane roditelja, uzrok tome da i deca postanu nasilna, jer se uče nasilju kao načinu rešavanja problema.

- Kako bi se sprečili slučajevi nasilja, detetu se mora od najranijeg uzrasta dozvoliti da iskazuje svoje emocije i da ih na adekvatan način kanališe - rekao je Crnjin.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track