MISTERIJA DUGA 9 GODINA: Vladica izašao po večeru i od tada ga niko nije video, ali majka i dalje čeka da se vrati
Foto: Printskrin Facebook

teška priča

MISTERIJA DUGA 9 GODINA: Vladica izašao po večeru i od tada ga niko nije video, ali majka i dalje čeka da se vrati

Društvo -

Stasit plavušan je u 21 sat u centru Budve rekao drugovima i drugaricama da ide do radnje da kupi nešto za večeru. Te večeri je nestao i do danas ga niko nikada više nije video.

Roditelji Milica i Stanimir i njegova devet godina mlađa sestra ne prihvataju da je otišao zauvek i još čekaju da zakuca na vrata kuće u kojoj se rodio i iz koje je otišao u Budvu.

Vladica Momčilović iz Leskovca imao je skoro 30 godina kada mu se izgubio svaki trag, a njegov nestanak je misterija i za roditelje i za one koji su te godine "prevrnuli" Budvu tražeći ga.

- Samo dva dana ranije smo razgovarali i poslednja rečenica između nas je bila: "Vidimo se uskoro". Trebalo je, naime, da se vrati posle 15. oktobra kada se završava letnja sezona na Jadranu - priča majka Milica za Jugmediju.

Vladica je studirao matematiku i bio apsolvent. Nije mu se žurilo jer je radio i sezonske poslove iako je dete intelektualaca. Tog leta u Budvi je prodavao na ulici slike slikara iz Zaječara.

- Imao je veliko društvo, uglavnom drugovi i drugarice iz Srbije, nije imao neprijatelje jer je tih, miroljubiv, omiljen u društvu. Vesela priroda koja je uvek prijatelja moralno podizala kada bi posrnuo. Tog leta upoznao je i jednu Španjolku. Njihova veza je bila na početku, a njegovi planovi da na kratko ode u inostranstvo. I s njom sam stupila u kontakt, ali nije mogla da mi pruži informaciju više - objašnjava majka.

Roditelji su takođe Budvu prokrstarili i zavirili u svaki ćošak.

- Otišao je sa štanda u 21, a već u 22.10 sati se nešto dalje gubi signal na njegovom telefonu - navodi majka.

Milica Momčilović, profesor matematike, ne želi da priča šta je sve njena duša preživela za ovih devet godina. To nosi u sebi i ne deli. I zato će, kada je sretnete na ulici, ona prvo vas upitati - kako si?

- Ja ne prihvatam da ga nema. Ja verujem da je živ. Znam da će se kad-tad vratiti - kaže Milica, ali se čak i preko telefona čuje podrhtavanje njenog glasa.

Vladica Momčilović je u vreme kada je otišao sa štanda imao na sebi majicu i farmerke. Ako je živ i čita ovaj tekst, neka se javi, moli ga majka. Ako ga neko negde vidi neka javi jer nada poslednja umire.

(Kurir.rs/Jugmedija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track