"DOŠLA JE POPISIVAČICA A JA NISAM BIO KOD KUĆE": Ostavila mu poruku na vratima, Beograđanin pobesneo! "Bukvalno nacrtala metu"
Foto: Shutterstock, Printscreen

"DOŠLA JE POPISIVAČICA A JA NISAM BIO KOD KUĆE": Ostavila mu poruku na vratima, Beograđanin pobesneo! "Bukvalno nacrtala metu"

Društvo -

Beograđanin A. M. (33) nije bio kod kuće u trenutku kada mu je popisivač pozvonio na vrata, a na vratima stana na Voždovcu ugledao je obaveštenje i zbog toga se šokirao.

Naime, sudeći po navodnoj sadržini obaveštenja popisivačica je u sredu pokušala mladića da nađe na kućnoj adresi, međutim on je tada, kako kaže, bio na poslu.

- Kada sam se vratio kući na vratima stana sam zatekao obaveštenje o dolasku popisivača. U obaveštenju je pisalo da me popisivačica moli da pozovem popisni info centar na besplatan broj. Međutim ona nije ostavila svoj ID broj nego broj svog mobilnog telefona. Tako da i ako zovem info centar ne mogu da kažem koja je popisivačica bila - naglašava mladić.

Beograđanin to smatra bahatim ponašanjem.

- Popisivačica se očigledno jednom prošetala u radno vreme i oblepila ceo ulaz obaveštenjem i pritom nije ostavila svoj ID broj u obaveštenju što je dužna da uradi. Zašto bih ja nju zvao na mobilni telefon da bi ona radila svoj posao - pita se mladić.

popis, popis ilustracija
foto: Shutterstock

Po zakonu, popisivač mora dva puta da dođe na kućnu adresu i to u različito vreme.

- Ne razumem zašto je već posle prvog puta popisivačica nalepila ljudima na vrata obaveštenje. Neki su van Beograda i ona im je bukvalno nacrtala metu za lopove - revoltiran je mladić.

Podsećanja radi, zakonom su predviđene novčane kazne do 50.000 dinara za one koji ne žele da učestvuju u popisu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track