04:28

KO JE KRIV ZA BRUTALNO UBISTVO DETETA U VRŠCU? Radivojević: Neodgovornost centra za socijalni rad PUSTILI BOLESNIKA DA VIĐA ĆERKU

KURIR TELEVIZIJA

NEKO MORA DA ODGOVARA ZA ZLOČIN U VRŠCU! Radivojević: Centar za socijalni rad na vrhu liste odgovornih za UBISTVO DETETA!

Društvo -

Brutalni zločin ubistva dvogodišnje devojčice u Vršcu koje je počinio njen otac, Marko V., nastavlja da potresa javnost.

O tome koja od državnih institucija snosi odgovornost za ovu tragediju govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Aleksandar Radivojević, advokat i Radomir Antonović profesor na Fakultetu "Car Konstantin".

jutarnji
foto: kurir televizija

- Sistem je u celosti zakazao. Neko ko je višestruki povratnik, ko je imao meru zabrane prilaska, ko je višestruko osuđivan, počinilac je istorodnih krivičnih dela, dozvoljeno mu je da učini ovo krivično delo. Odgovorni su oni koji su se bavili tim slučajem, a to je prvenstveno centar za socijalni rad koji je mogao da izrekne određene zabrane. - kaže Radivojević.

Radomir Antonović se nadovezao rekavši da centar za socijalni rad nema adekvatnu ulogu u društvu niti poverenje građana. On je podsetio na slučaj od pre nekoliko godina kada je žena bila ubijena ispred zgrade centra za socijani rad i rekao da postoji problem u propisima u kojima se nasilnici i normalni ljudi tretiraju identično.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Bračni odnosi su vrlo složeni. Ne bih svu krivicu svaljivao na centar za socijalni rad. Uvek je prioritet interes deteta i tamo uvek polaze od toga. Da li je u interesu deteta da viđa oba roditetlja? Svakako jeste. Ono što treba definisati jeste gde je crvena linija. Kada treba da kažete za nekog roditelja ovaj čovek je bolestan i jednostvno ne može da viđa svoje dete - zaključio je Radivojević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track