TURISTIČKI CVET 2022 – NAJPRESTIŽNIJA NAGRADA U TURIZMU
Foto: Promo

Još 15 dana ostalo za prijavu za nagrada koja se dodeljuje najboljima u turizmu

TURISTIČKI CVET 2022 – NAJPRESTIŽNIJA NAGRADA U TURIZMU

Društvo -

Nadaleko čuvene prirodne lepote Srbije, velikodušnost srpskih domaćina, bogata gastronomska ponuda, samo su neke od asocijacija koje strani turisti imaju kada se sponeme Srbija. Zato i ne čudi što godinu za godinom srpski turizam obara rekorde. Osim zbog bujne, netaknute prirode, naša zemlje je među mlađom populacijom stranih turista čest izbor i zbog dobrog provoda, pa se oni neretko odučuju za veće gradove – Beograd i Novi Sad.

Srbija u top 10 zemalja

„Srbija je autentična, živopisna evropska država, koju vredi polako istraživati i koju putnici jedva da su otkrili. Za Srbiju se ne može reći da je skrivena – njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta. Danas, ovaj grad pruža nonšalantnu kulturu kafića i svačijem džepu pristupačnog noćnog provoda uz Dunav. A kad izađete iz Beograda, očekuju vas brojna ushićenja koja pruža ova zemlja – avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i monolitni spomenici iz doba Jugoslavije”. Ovim rečima opisana je Srbija od strane jednog od najpopularnijih turističkih portala Lonely Planet pre koju godinu, uz preporuku da je u top 10 država koja treba posetiti u 2020. godini.

Dodela važnog priznanja

Sve ove lepote naše zemlje svake godine tradicionalno se nagrađuju I to po katregorijama. Zato je dodela nagrade “Turistički cvet 2022” postala i nesporni dokaz kvaliteta. Konkurs za dodelu te prestižne nagrade „Turistički cvet 2022“, manifestacije koja će ove godine biti održana po 37. put, pre nekoliko dana otvorila je Turistička organizacija Srbije.

Reč je o nagradi koja se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta Turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma.

Novitet je da je od ove godine najbolji takmičiti u ukupno 7 kategorija, za dve više nego ranijih godina: 1. Turistička organizacija; 2. Turistička manifestacija; 3. Turistička agencija; 4. Ugostiteljski objekat za smeštaj: Hotel / Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj; 5. Pravni subjekt za doprinos unapređivanja turističke ponude i promocije turizma; 6. Influenser / Bloger; 7. Elektronski ili štampani medij, za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije.

Poziv na prijavu

  • Veliki trud koji se ulaže u turizam Srbije od strane svih zaposlenih u turističkoj privredi i prepoznavanje posvećenosti i predanosti u radu na inovacijama, lokalitetima, ugostiteljstvu zaslužuju da budu i nagrađeni. S toga, ovom prilikom, pozivamo sve da se prijave na konkurs za najprestižniju nagradu u oblasti turizma u Srbiji – „TURISTIČKI CVET 2022“ – saopštavaju iz Turističke organizacije Srbije.

Pravila učestvovanja su jednostavna: sve prijave se dostavljaju putem onlajn platforme www.turistickicvet.rs Kandidati će moći da se prijave do 25. oktobra 2022. sve do ponoći, nakon čega će se pristupiti glasanju od strane publike, a zatim i stručnog žirija. Sredinom decembra na svečanoj ceremoniji proglasiće se pobednici i dodeliti nagrade.

Turistički Cvet
foto: Promo

Najbolji u 2021.

Prošlogodišnji dobitnici:

1. Turistička organizacija Čačak

2. Roštiljijada, Leskovac

3. KonTiki Travel & Service

4. Kraljev čardak, Kopaonik

5. Etno selo Sunčana reka, Banja Koviljača

6. Gold Gondola, Zlatibor

7. Ranko Milanović, NP Tara

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja