Odoh na robiju zbog fiksnog telefona!
Foto: KURIR

Vapaj Olge Marković iz Obrenovca

Odoh na robiju zbog fiksnog telefona!

Društvo -
Umesto šest meseci kućnog pritvora, moram u zatvor jer nemam odgovarajući telefonski priključak. Plašim se da će mi Centar za socijalni rad oduzeti dete

BEOGRAD - U nebranom grožđu.Olga Marković iz Obrenovca završiće u zatvoru ako uskoro ne bude dobila priključak za fiksni telefon. Samohrana majka dvoje maloletne dece, koju je Viši sud u Beogradu osudio na šest meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog novca, zatvor ne može da zameni kućnim pritvorom jer nema klasičan fiksni telefon.Podnela molbu- Podnela sam molbu Višem sudu za zamenu zatvorske kazne kućnim pritvorom jer ranije nisam osuđivana, a imam i sina, koji je ove godine pošao u prvi razred. Iz Ministarstva pravde obavestili su me da ne postoje tehnički uslovi za to jer nemam fiksni telefonski priključak, koji je potreban radi policijskog praćenja. U poslovnici Telekoma u Obrenovcu, gde sam 4. septembra podnela zahtev za zamenu bežičnog fiksnog broja za klasičnu fiksnu liniju, rekli su mi da ne mogu dobiti fiksni priključak jer ne postoje uslovi za to. Podnela sam i dodatnu molbu i objasnila zašto mi je fiksni priključak neophodan - priča Markovićeva i dodaje da će, ako joj Telekom ne zameni priključak, 20. septembra morati da se javi na izdržavanje zatvorske kazne u Kazneno-popravni zavod u Požarevcu.- Strepim da će mi Centar za socijalni rad, ako odem u zatvor, oduzeti sedmogodišnjeg sina i poslati ga u Dom za nezbrinutu decu - kaže Olga i dodaje da ima i ćerku od 17 godina.Ostala bez paraOna kaže da je na zatvorsku kaznu osuđena jer je 2006. uhapšena zbog posedovanja 11.000 dinara falsifikovanog novca.- Lažni novac vraćen mi je kao dug. Kad sam ostala bez para i nisam imala za pelene za bebu, ponudila sam ga jednom maminom prijatelju za 2.000 dinara - tvrdi Olga.

Telekom: Učinićemo sve što možemo!U Telekomu Srbija kažu da je „korisnici 2008. uvedena fiksna telefonska linija putem CDMA tehnologije, koja se primenjuje u situacijama kad ne postoje uslovi za uvođenje klasične fiksne linije“.- Korisnica je tek 5. septembra ove godine u posebnoj molbi navela razloge zbog kojih joj je potrebna standardna fiksna telefonska linija. Telekom Srbija će razmotriti molbu korisnice i nastojati da joj, zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazi, izađe u susret - ističu u Telekomu i napominju da svaka intervencija ovakve vrste iziskuje određeno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track