ŠTA ĆE BITI SA GASOM AKO BUDEMO PRINUĐENI DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI? Koje su alternative ruskom gasu? Kakva nas zima čeka?
Foto: Kurir

ŠTA ĆE BITI SA GASOM AKO BUDEMO PRINUĐENI DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI? Koje su alternative ruskom gasu? Kakva nas zima čeka?

Društvo -

Vlada Srbije donela je odluku o privremenoj zabrani izvoza prirodnog gasa, koja će važiti do 31. oktobra ove godine, kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta i sprečila moguća šteta po privredu i građane. Ujedno, pritisci na Srbiju da uvede sankcije sve su intenzivniji, što je pokazao i izveštaj Evropske komisije.

O tome kakva zima čeka Srbiju u jutarnjem programu naše televizije govorila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović. Ona je rekla da, bez obzira na to kakva bude vremenska prognoza, Srbija ima sve što joj treba. Prema njenim rečima spremili smo gas, mazut i ulje za period do kraja marta i uradili sve što možemo i što zavisi od nas. Ona tvrdi da imamo zamenu i za slučaj da se nešto desi na Balkanskom toku, ali i da Vlada neće dozvoliti da ikome bude hladno. Kakva nas zima čeka?

Koliko energenata možemo da uštedimo?

Imamo li alternativu za ruski gas u slučaju da budemo prinuđeni da uvedemo sankcije? Gosti Usijanja:

Miodrag Kapor, stručnjak za energetiku

Mahmud Bušatlija, savetnik za razvoj i investicije. Voditelj: Slaviša Veselinović

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track