MINISTAR VULIN SE SASTAO SA KOLEGOM IZ NIGERIJE: Dobra saradnja polilcija dve zemlje, prijateljstvo iz Pokreta nesvrstanih
Foto: MUP

MINISTAR VULIN SE SASTAO SA KOLEGOM IZ NIGERIJE: Dobra saradnja polilcija dve zemlje, prijateljstvo iz Pokreta nesvrstanih

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamadom Maigari Dinđadijem, uoči početka 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju.

Aleksndar Vulin
foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da Srbija na čijem je čelu Aleksandar Vučić vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da je opredeljena da razvija i jača tradicionalna prijateljstva. Sagovornici su istakli da tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja i da postoji prostor za dublju bilateralnu saradnju.

Ministar Vulin zahvalio se svom nigerijskom kolegi na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i na nepriznavanju lažne države Кosovo. Dvojica sagovornika razgovarala su o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.

Aleksndar Vulin
foto: MUP

Ministar policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamad Maigari Dinđadi istakao je da srpska policija daje velike doprinose u međunarodnim akcijama usmerenim na borbu protiv organizovanog kriminala i borbu protiv narkotika, te da bi razmena iskustava sa srpskom policijom bila od velikog značaja za policiju Nigerije. Ministar policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Dinđadi zahvalio se ministru Vulinu i Srbiji na podršci prilikom izbora nigerijskog kandidata za potpredsednika Interpola za Afriku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track