NA DOČEKU NOVE GODINE ZABOLEO JE STOMAK: Počela je panično da skida odeću! Kad je došla Hitna pomoć SHVATILI SU O ČEMU SE RADI
Foto: Shutterstock

bizarno

NA DOČEKU NOVE GODINE ZABOLEO JE STOMAK: Počela je panično da skida odeću! Kad je došla Hitna pomoć SHVATILI SU O ČEMU SE RADI

Društvo -

U stanu na Voždovcu u Beogradu juče se porodila žena i na svet donela devojčicu. U tome joj je pomogla ekipa Hitne pomoći i upravo iz Hitne pomoći ističu da se ovakve stvari dešavaju ali da ne bi trebalo da postanu praksa. I verovatno da lekari hitne pomoći imaju mnogo toga da nam ispričaju, ali sigurno nije lako doneti pravu odluku u trenutku kada nekome život zavisi od onoga što će lekar da uradi na terenu. Zato je danas sa nama u studiju dr Ivana Stefanović iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Gošća emisije Puls Srbije na Kurir TV bila je dr Ivana Stefanović iz gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je opisala šta se juče desilo.

01:38

NA DOČEKU NOVE GODINE ZABOLEO JE STOMAK: Počela je panično da skida odeću! Kad je došla Hitna pomoć SHVATILI SU O ČEMU SE RADI

- Sreća što se uglavnom porođaji dobro zabrše i što majka priroda sve završi sama. Mi smo za to obučeni, ali bebe treba da se rašaju u sterilnim i opremljenim prostorima. Dobili smo poziv u 4.30 da je porođaj u toku.S Stigla je ekipa koja je morala da klemuje pupčanik, doktor je to uradio, okupali su bebu i zbrinuli je s majkom u GAK Narodni front - rekla je dr Stefanović.

dr Ivana Stefanović
dr Ivana Stefanovićfoto: Kurir TV

Ona se prisetila i sličnih slučajeva s kojima su se susratale njene kolege na terenu u Beogradu.

- U Beogradu nisu česti ovakvi slučajevi, Hitna pomoć obavi do 3 porođaja godišnje, a prošle godine smo imali 3 u jednom danu. Nekad beba neočekivano brzo požuri, a jednom, sećam se, žena je bila na proslavi Nove godine i negirala da ima porođajne bolove. Onda je u autobusu shvatila da će se poroditi svakog trenutka i počela da skida sve sa sebe. Nama je bilo čudno što neko skida svu odeću po takvoj hladnoći, a tek kasnije smo shvatili da je u pitanju psihijatrijski bolesnik. Srećom, porođaj je uspešno obavljen na licu mesta - podsetila se dr Ivana Stefanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track