JUNACI, POKAZALI STE CELOM SVETU SILNU LJUBAV SRBA PREMA SLOBODI: Ministar Stefanović položio venac na Dan oslobođenja Beograda
Ministar Stefanović na Avali, Foto: Ministarstvo odbrane

Spomenik neznanom junaku

JUNACI, POKAZALI STE CELOM SVETU SILNU LJUBAV SRBA PREMA SLOBODI: Ministar Stefanović položio venac na Dan oslobođenja Beograda

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944. godine.

Prva proleterska u Beogradu
Prva proleterska u Beogradufoto: Arhiva

Nakon polaganja venca, u pratnji rektora Univerziteta odbrane general-potpukovnika dr Gorana Radovanovića i načelnika Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Sava Iriškića, ministar Stefanović upisao je u spomen-knjigu:

Ministar Stefanović polaže venac
Ministar Stefanović polaže venac foto: Ministarstvo odbrane

- Junaci, svojom neustrašivom borbom protiv fašizma upisali ste se časno u istoriju i pokazali celom svetu koliko je nesalomiva volja i silna ljubav srpskog naroda prema slobodi. Počivajte u miru znajući da se i danas poklanjamo vašim senima, sa ponosom uvek i svuda ističemo da smo potomci takvih pravdoljubivih ratnika i da čuvamo slobodu i mir naše otadžbine budućim pokolenjima. Da nam večno živi naša jedina Srbija i, na današnji dan oslobođeni, Beograd! Heroji, neka vam je večna slava i hvala!

Kurir.rs

Bonus video:

01:20

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Poletelo perje na Kurir TV: RUSIJA KRIVA ZA DRUGI SVETSKI RAT KOLIKO I NEMAČKA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track