NISMO DOZVOLILI DA SE SRPSKA KRV PROLIVA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Ministar Vulin ponosan na sve urađeno u MUP u teškim godinama
Foto: MUP Srbije

NISMO DOZVOLILI DA SE SRPSKA KRV PROLIVA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Ministar Vulin ponosan na sve urađeno u MUP u teškim godinama

Društvo -

Aleksandar Vulin obratio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova podvlačeći crtu ispod urađenog u prethodnom periodu.

"Poštovane kolege, u dve godine deljenja hleba, brige i nade, razbili smo desetine organizovanih kriminalnih grupa, zaplenili tone narkotika, cigareta, nafte. Pokazali smo da ni najveći i najbogatiji kriminalci nisu jači od nas i da nema nedodirljivih. Rešili smo hiljade slučajeva nasrtaja na imovinu, život, čast i sa ulica uklonili stotine narko-dilera koji više neće trovati našu decu. Zaštitili smo naš način života pred migrantskim talasima, sačuvali Srbiju od požara, spasili desetine života", poručio je Vulin i dodao:

"Nismo dozvolili da se srpska krv proliva na beogradskim ulicama i bez obzira na lične stavove pripadnika MUP-a prema održavanju gej parade, nismo dopustili da bilo ko od učesnika strada ili da mu život bude ugrožen. Pokazali smo i da nećemo dopustiti bilo kome da napada policiju i da kada je jedan policajac napadnut odgovor stigne od čitavog MUP-a".

On dodaje da MUP brine o svojima bez obzira da li njegove pripadnike brani od huligana, obračunava se sa kriminalcima i teroristima ili brine o porodicama stradalih kolega.

"MUP brine o svojima. Ponosan sam na svakog od vas, na vašu upornost, marljivost i tvrdoglavost, na vašu snagu i na spremnost, na ličnu žrtvu. Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas. Pozdravite od mene svoje porodice, poljubite decu i zahvalite im se što su bili uz vas i uz Srbiju, što su vas razumeli kada kasnite i propustite rođendane i krštenja, polazak u školu i školsku priredbu. Srbija je vredna svakog odricanja. Duboko sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i datoj prilici da se zajedno sa vama borim protiv kriminala".

Na kraju, Vulin je zaključio:

"Drage kolege, ponosan sam što sam imao priliku da budem ispred vas i sa vama, ponosan na sve što smo ostvarili i izborili. Srbija je bolja onoliko koliko smo mi uspeli da budemo bolji od sebe. Bilo je časno. Živela Srbija"!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track