SRBINA STRPALI U KUĆNI PRITVOR U HONG KONGU ZBOG KORONE: Preko narukvice mi prate kretanje! OVO JE PAKAO (FOTO)
Foto: Profimedia

ispovest iz karantina

SRBINA STRPALI U KUĆNI PRITVOR U HONG KONGU ZBOG KORONE: Preko narukvice mi prate kretanje! OVO JE PAKAO (FOTO)

Društvo -

Nalazim se u kućnom pritvoru u Hong Kongu narednih sedam dana i to zbog korone, kaže za Kurir čitalac M. M. koji je pre par dana sleteo u Hong Kong.

- Ovo je pakao! Bukvalno sam strpan u kućnom pritvoru nedelju dana sa narukvicom na ruci preko koje mi prate kretanje. Ne smem da izađem iz kuće - požalio nam se jedan čitalac, dok je njegov prijatelj M. D, samostalni biznismen u Hong Kongu iz Srbije za naš list opisao trenutne mere protiv suzbijanja korone u ovom gradu na istoku zemlje.

Naime, on navodi da su ih u Hong Kongu sačekale restriktivne mere protiv suzbijanja virusa za razliku od naše zemlje gde se građani već nekoliko meseci slobodno kreću i izlaze.

kućni pritvor, korona, Hong Kong
foto: Privatna Arhiva

- Pre kupovine avionske karte za Hong Kong morali smo da odradimo antikovid test i da budemo negativni 24 sata pre polaska na put. Posle leta od 18 sati pri sletanju na aerodrom smo morali da odradimo i PCR test. Nakon odlaska u smeštaj dobijaš obaveštenje na telefonu u roku od 24 sata da li si pozitivan ili negativan na koronu. Ukoliko jesi to moraš da uneseš na aplikaciji na telefonu gde su tvoji podaci - priča nam M. D. i dodaje:

korona, simptomi, pandemija
foto: Profimedia

- Drug je nakon 24 sata dobio obaveštenje da ima koronu. Prijavio je to na aplikaciji, dobio narukvicu koja mu prati kretanje i sada je u kućnom pritvoru.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

PRETI NAM KORONA I UDAR GRIPA JAČI NEGO IKAD! Lekari upozoravaju: Za ove grupe vakcinacija OBAVEZNA! Evo kad je pravo vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track