ISKORISTI PRILIKU! Do kraja novembra, kamatna stopa na štednju u 3 Banci i do 6,5 posto
Foto: Promo

ISKORISTI PRILIKU! Do kraja novembra, kamatna stopa na štednju u 3 Banci i do 6,5 posto

Društvo -

U ovo doba godine, kada se obeležava Svetski dan štednje, tradicionalno se podsećamo značaja štednje, a pojedine banke nude značajne podsticaje za štediše. Jedna od njih je ove godine i 3 Banka, koja je odlučila da ponudi stimulativne kamate na oročenja na 10 meseci – 6,5 posto na dinarske i 3,5 posto na uloge u evrima. Ova promotivna akcija važi do kraja novembra.

„Štednja je najbolji način da obezbedite finansijsku stabilnost za svoju porodicu, koja je posebno važna u neplaniranim situacijama i nestabilnim vremenima. U skladu sa našim sloganom – svako zaslužuje priliku, jedan od glavnih ciljeva 3 Banke je edukacija gradjana na temu štednje, posebno onih sa niskim primanjima koji su i najugroženiji u nepredvidjenim situacijama, pa je 3 Banka jedinstvena po tome što više kamate plaća na male nego na visoke uloge kako bi stimulisala štednju i manjih uloga” kaže Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

3 Banka, Svetski dan štednje, Vladimir Vukotić
foto: Promo

On objašnjava da od svog osnivanja, a pogotovo od 2020 od kad u banci većinsko vlasništvo imaju tri najpoznatije zelene banke iz Nemačke i Holandije,

3 Banka je posvećena ostvarivanju socijalnih i ekoloških ciljeva uz ciljeve prosperiteta same banke i zajednice u kojoj posluje. Zbog toga svaki proizvod i usluga koju banka nudi mora pospešivati ostvarivanje nekog od socijalnih, ekonomskih ili ekoloških ciljeva društva, a u slučaju štednje, to je edukacija onih koji nemaju uštedjevinu da počnu stvarati naviku da štede.

„Naš pristup je takav u svim aspektima poslovanja. Poznati smo kao banka koja finansira male preduzetnike, male poljoprivrednike kao i građane sa otežanim pristupom kreditima. Ponosan sam što mogu da kažem da su naši kreditni klijenti, zahvaljujući našoj podršci, ne samo razvili svoje poslovanje, već i otvorili preko 65 hiljada radnih mesta. To je čitav jedan grad zaposlenih koji je stvoren našim delovanjem ali i podrškom naših štediša. Poveravanjem svojih depozita nama, oni daju podršku maloj privredi, novim radnim mestima, a samim tim i kvalitetu života u svojim zajednicama“ istakao je Vukotić i objasnio da preduzetnici u ovoj banci mogu da dobiju kredit i već nakon prve godine poslovanja.

3 Banka, Svetski dan štednje, Vladimir Vukotić
foto: Promo

3 Banka je ponudila atraktivne uslove i za one građane koji su planirali da svoju ušteđevinu ulože u kupovinu nekretnine, a koji su usled rasta cena kvadrata kojoj svedočimo poslednjih meseci odložili svoju investiciju.

„Kao odgovor na taj trend a i kao alternativnu mogućnost, u 3 Banci smo uveli novi štedni proizvod, rentnu štednju, koja kljentima omogućava da ostvare prihod svakog meseca a da pri tom ne moraju da kupuju nekretninu. U zavisnosti od visine depozita, naše štediše mogu da ostvare prihod približan onome koji bi ostvarili ulaganjem u nekretnine a bez dodatnog napora kupovine, renoviranja, opremanja i izdavanja nekretnine” objasnio je Vukotić, navodeći primer mesečne kamate od 55,000 dinara neto na uloženih 10 miliona dinara depozita ili 250 evra neto na uloženih 100,000 evra depozita.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track