PONOVO KREĆE UZMI RAČUN I POBEDI: Ovo su novine nagradne igre, a nećemo slati račune i koverte
Foto: Marina Lopičić

još dva kruga

PONOVO KREĆE UZMI RAČUN I POBEDI: Ovo su novine nagradne igre, a nećemo slati račune i koverte

Društvo -

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o organizovanju nagradne igre pod nazivom „Uzmi račun i pobedi", koja će ovog puta biti sprovedena u dva kruga: "Uzmi račun i pobedi - prvi krug" i "Uzmi račun i pobedi - drugi krug".

Nagradna Igra, Uzmi račun i pobedi
foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

- Svrha priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali nedavno je najavljujući novi nagradni ciklus igre "Uzmi račun i pobedi“ istakao da će biti promena koje se ogledaju u tome da će biti izmenjen način učestvovanja.

Siniša Mali
Siniša Malifoto: Printscreen/RTS

- Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena - rekao je Mali i najavio da će nagradna igra početi do kraja godine.

Podsetimo, nagradnu igru s fiskalnim računima država organizuje od 2017. godine u cilju borbe protiv sive ekonomije.

Građani su u kovertama slali fiskalne račune, a srećni izvučeni dobitnici nagrađivani su stanovima, automobilima i drugim vrednim nagradama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track