PAO SNEG U SRBIJI, OVDE SE SVE ZABELELO! RHMZ u naredna dva sata najavio nove padavine (FOTO)
Foto: screenshot/infokop, Instagram/infokop

danas do 15 stepeni

PAO SNEG U SRBIJI, OVDE SE SVE ZABELELO! RHMZ u naredna dva sata najavio nove padavine (FOTO)

Društvo -

U naredna dva sata u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu Srbije ponegde slaba kiša, na visokim planinama i slab sneg, a u Vojvodini i na području Beograda se očekuje razvedravanje, najavio je RHMZ.

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno oblačno. Najniža temperatura biće od 4 do 8, najviša od 12 do 15 stepeni. Jutro maglovito, a na visokim planinama, iznad 1.500 metara, kratkotrajno će padati i slab sneg.

1 / 7 Foto: Instagram/infokop

Republički hidrometeorološki zavod je objavio prognozu za narednih mesec dana, a najavljeno je i kada se očekuje prvi sneg u gradovima širom Srbije, kao i na planinama.

Sudeći po mesečnoj prognozi RHMZ-a, temperatura će biti u stalnom padu, a prvi sneg u Beogradu kao i u Novom Sadu i Kragujevcu očekuje se 19. novembra.

Na jugu Srbije, u Nišu prvi sneg se očekuje nešto kasnije, 24. novembra.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima.

"U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji oblaci, a temperatura bi bila u Srbiji između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima", navodi Todorović.

Što se tiče predstojeće zime, Todorović kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad toga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track