SVE ČEŠĆE ČUJEMO RODITELJE: "Skupo je, ne možemo da platimo" ŠTA i KOGA finansiramo za sedmodnevni izlet u iznosu od 300 evra?
Foto: Shutterstock

a GDe je tu moj deo?

SVE ČEŠĆE ČUJEMO RODITELJE: "Skupo je, ne možemo da platimo" ŠTA i KOGA finansiramo za sedmodnevni izlet u iznosu od 300 evra?

Društvo -

Mnoge mame i tate današnjih osnovaca i srednjoškolaca sećaju se vremena kada su na rekreativnu nastavu i na ekskurzije išli svi i kada niste mogli čuti rečenicu: "Skupo je, ne možemo da platimo."

Međutim, danas su đačke ekskurzije priličan udar na porodični budžet, a često možemo upravo od roditelja da čujemo da se u cenu aranžmana ugrade i agencija i škole pa na kraju to bude iznos koji mnogi ne mogu da plate.

Pusl Srbije, Aleksandar Seničić
foto: Kurir tv

Osim toga, mnogi su na društvenim mrežama objavljivali i loše uslove u hotelima i hranu koja dočeka decu za novac za koji neretko cela porodica može da letuje ili zimuje.

Kao šlag na tortu stigla je i vest o trovanju dece u jednom hotelu na Zlatiboru. U Pulsu Srbije gostovao je Aleksandar Seničić, predsednik nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije i razjasnio kontradiktornost cena gledaocima Kurir TV.

Puls Srbije
foto: kurir tv

- Poskupljenje je bilo sasvim očekivano imajući u vidu i bezbednost dece i prosvetnih radnika. Pravilnik predviđa šta sve mora da se poštuje kada je u pitanju organizovanje i realizacija ekskurzija i to je veoma odgovoran posao. Vodič, dva vozača, lekar, animator, i prosvetni radnici ljudstvo je koje je uključeno u ove cene- izjavio je Seničić.

Pusl Srbije, Aleksandar Seničić
foto: Kurir tv

A koji su razlozi visokih cena i tolikog broja pratilaca na izletima Seničić (ne) potkrepljuje svoju izjavu o nužnosti ove količine ljudi, zakonom o turizmu, koji nalaže da u svakom autobusu koji prevozi đake mora da bude i turistički vodič.

00:50

ŠTA i KOGA plaćamo za sedmodnevni izlet u iznosu od 300 evra?

Na pitanje voditelja da li je to čist interes i novac Seničić je žustro odgovorio da je ovo sve realno i da je plaćanje ekskurzije slično kupovini kola i da mora da postoji svesnost šta se kupuje.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track