AFERA "PROFESOR U GAĆAMA" SE NE STIŠAVA: Bahati direktor naredio osoblju da KURIRU spušta slušalicu, profesor očajan
Foto: Profimedia

uključeno i tužilaštvo

AFERA "PROFESOR U GAĆAMA" SE NE STIŠAVA: Bahati direktor naredio osoblju da KURIRU spušta slušalicu, profesor očajan

Društvo -

Na roditeljskom sastanku učenika jedne srednje škole u Kragujevcu, koji su među sobom razmenjivali fotografiju razrednog starešine u gaćama, razjašnjeno je šta se desilo sa ovom spornom slikom, ali nije doneto nikakvo konkretno rešenje. Profesor ostaje suspendovan, a deca neće snositi sankcije, saznaje Kurir.

- Objašnjeno je da fotografija profesora u gaćama nije kružila na zajedničkoj Vajber grupi, kako je prvo bilo navedeno, već su deca to delila među sobom. Međutim, učenici ipak jesu na zajedničkoj Vajber grupi vređali profesora i nazivali ga pogrdnim imenima. Sprdali su se na račun njegovog fizičkog izgleda, što je profesora povredilo i odlučio je da ih prijavi policiji - navodi izvor Kurira.

Profesor
Profesorfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, prve informacije bile su da su deca napravila lažnu grupu na Instagramu u ime neke ženske osobe, dopisivala se s razrednim starešinom i navukli ga da im pošalje fotografiju u gaćama, koju su kasnije razmenjivali u zajedničkoj grupi na Vajberu. Učenici su pričali i da se profesor nedolično ponašao i da je zagledao učenice.

- Na roditeljskom sastanku su bili novi razredni starešina, psiholog i direktor škole, koji je rekao da nije znao da se sve to dešava dok nije pročitao u medijima. Profesor je ostao suspendovan, razlog je nedolično ponašanje, ali nije objašnjeno šta je konkretno uradio - otkriva naš izvor.

Poziv na roditeljski
Poziv na roditeljskifoto: Privatna Arhiva

Direktor pomenute ustanove nastavlja da ignoriše pozive i poruke Kurira, pored toga, osoblje u školi toliko je bahato i bezobrazno da spušta slušalice.

- Direktor nije dostupan. Ne želi da daje izjave - rekao nam je sekretar škole. Nakon što mu je rečeno da bi bilo dobro da se oglasi, s obzirom na to da njegovu školu potresa skandal, spustio je slušalicu. Ponovo smo zvali, nekoliko puta se niko nije javljao, a kasnije se javila žena iz računovodstva, ona je rekla da ne može da nas poveže s direktorom i prekinula vezu.

Ponovo smo kontaktirali s profesorom da ga pitamo zbog čega je suspendovan:

- Nikakve informacije ne bih iznosio, razumite me.

OJT Kragujevac

Profesor prijavio nekoliko učenika

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu navodi za Kurir da je profesor podneo prijavu protiv nekoliko učenika:

- Predmetna prijava će, radi utvrđivanja da li se u prijavljenom događaju stiču obeležja nekog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, biti predmet provere.

Dok roditelji tvrde da je profesor suspendovan, iz Ministarstva prosvete kažu da nije u pitanju suspenzija, već promena razrednog starešine. Iz ministarstva dodaju da prate postupanje škole:

- U ovom trenutku, dok traje utvrđivanje činjenica i postupanje škole, odeljenju je dodeljen novi odeljenski starešina i održani su roditeljski sastanci. S obzirom na to da, po prijavi profesora, slučaj ispituje policija i utvrđuje da li je bilo zloupotrebe savremenih tehnologija (preuzimanje i deljenje privatnih fotografija) i pretnji, molimo vas da se obratite MUP.

Kurir je stupio u kontakt sa MUP čim je dobio informacije o ovoj temi, ali su nas oni uputili na OJT u Kragujevcu.

Kurir.rs/ Mina Branković

Bonus video:

02:04

SASLUŠAN PROFESOR, ŽRTVE TEK SAD STREPE! Stručnjaci za Kurir TV: Ovo je teško dokazivo, STUDENTKINJE TRPE PRITISAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track