03:18

STARI HOTEL U NOVOM SADU BROJAO JE POSLEDNJE DANE... Spas je stigao iz IT sektora, a sada na ovoj adresi radi 500 stručnjaka

inovativno

STARI HOTEL U NOVOM SADU BROJAO JE POSLEDNJE DANE... Spas je stigao iz IT sektora, a sada na ovoj adresi radi 500 stručnjaka

Društvo -

Kako bi smestili na hiljade zaposlenih u kancelarije, it kompanije poslednjih godina sve češće kupuju stare zgrade koje renoviraju ili nekadašnje hotele koje prilagodjavaju potrebama njihovog sektora. Ta praksa je posebno zaživela u Novom Sadu, a jedan od primera je hotel Master koji je potpuno preuredila jedna beogradska IT kompanija.

- Naša kompanija narasla je na preko 500 zaposlenih, javila se potreba za adekvatnim okruženjem gde će se naši zaposleni osećati komforno. Zajedno s bivšim vlasnicima uspeli smo da renoviramo i produžimo život ovom hotelu - kaže Maja Čolak, rukovodilac marketing operacija.

Preuređivanje je trajalo 9 meseci, ali se ispostavilo da su zaposleni prezadovoljni ovom lokacijom.

- Imamo još primera ovakve gradnje, tako će programeri filmske industrije raditi u zgradi čija je izgradnja počela. Biće oko 800 zaposlenih, a svakako ima još objekata koji mogu da posluže ovoj svrsi - kaže Dušan Miladinović, direktor Zavoda za urbanizam Novi Sad.

Novi Sad pločica
foto: Kurir televizija, Nevena Topličić

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track