DETALJI NAPADA NA SRPSKOG PILOTA U NIGERIJI: Pomahnitali vojnik ga upucao, pritrčao da ga overi, a onda UBADAO BAJONETOM
Foto: Shutterstock

užas

DETALJI NAPADA NA SRPSKOG PILOTA U NIGERIJI: Pomahnitali vojnik ga upucao, pritrčao da ga overi, a onda UBADAO BAJONETOM

Društvo -

Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kad je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih nacija kojim je pilotirao.

Napadač je srpskog pilota, prema nezvaničnim saznanjima medija, ranio hicem iz vatrenog oružja i krenuo je da ga "overi", ali mu se puška zaglavila!

Jezivi napad u kome je poginulo troje ljudi, humanitarka iz Etiopije, vojnik i na kraji i sam napadač, dogodio se prilikom rutinskog sletanja u Damboi u Nigeriji.

- Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera UN i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije - kaže izvor upućen u dešavanja na aerodromu.

U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ. Napadač mu je pritrčao kako bi ga "overio", ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

- Ubo je B. Đ. bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali - dodaje izvor.

B.Đ. je operisan i svestan, a lekari su mu sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje.

- Nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanetih bajonetom - kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, B.Đ. je u bolnici u Majdiuguriju gde je ekipa uspela da ga evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

B.Đ, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Na ovaj let je krenuo u okviru Vorld fud programa (WFP) Ujedinjenih nacija koji je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track